Doi medici din Galați, răpuși de Covid-19. Numărul medicilor români uciși de coronavirus a ajuns la 50

05-12-2020 09:00

Alte două cadre medicale, de această dată din Galați, au pierdut lupta cu virusul SARS-COV-2.

 

 

Un medic oftalmolog de 68 de ani a murit după ce virusul i-a afectat grav plămânii. A fost urmat de o doctoriță de numai 48 de ani - psiholog într-un spital Covid din Galați.

Peste 50 de cadre medicale din România au murit de Covid de la începutul pandemiei. Iar numărul celor care s-au infectat în timp ce salvau vieți este de ordinul miilor.

Noul coronavirus i-a lovit crunt pe cei doi medici din Galați, iar toate eforturile depuse de colegii lor pentru a-i salva au fost în zadar.

Ani Nistor, purtător de cuvânt DSP Galați: "S-au înregistrat primele două decese în rândul cadrelor medicale din unitățile sanitare cu paturi din județul Galați. Aceste doua cadre medicale au fost confirmate SarsCov2 pozitiv."

Dan Iacoblev avea 68 de ani și era medic oftalmolog la Spitalul de Urgență din Galați. Virusul i-a afectat grav plămânii și s-a prăpădit din cauza complicațiilor.

Alina Dobre, managerul spitatului de urgență Galați: "Domnul doctor a decedat în secția AȚI a spitalului în care timp de 22 de ani și-a dedicat întreagă experiență profesionala pacienților cu probleme oftalmologice. A fost un medic devotat și muncitor."

Al doilea medic răpus de noul virus era psiholog la spitalul CFR din oraș, spital COVID. Irina Brasoveanu avea doar 48 de ani și s-a stins la scurt timp după ce a fost dusă de urgență la Spitalul Județean.

Mihai Polinschi, vicepreședinte Colegiul Medicilor Galați: "Regretăm dispariția lor prematură, Colegiul medicilor își exprima profundele condoleanțe și speram să nu mai avem evenimente de acest fel."

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, de la începutul pandemei, unul din 62 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 a fost înregistrat la personalul medical. Peste 50 de cadre medicale au pierdut până acum lupta cu virusul.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO