Luptatorii de Kickboxing care l-au batut pe fostul ginere al lui Ceausescu ar fi actionat la comanda. Agresorii, arestati

Ultima actualizare: 09-07-2017 06:57

Doi indivizi au fost arestati joi dupa amiaza, suspectati ca l-au batut pe profesorul Mircea Oprean, fostul ginere al lui Nicolae Ceausescu, in campusul Universitatii Politehnice din Capitala.

Sunt doi tineri de 31 de ani, ambii practicanti de kickboxing. Anchetatorii il cerceteaza in libertate si pe un coleg al profesorului, banuit ca i-a tocmit pe cei doi batausi sa-l agreseze.

Pe 18 mai, profesorul Mircea Oprean a fost batut crunt chiar in campusul universitar. Banuia ca in spatele atacului ar sta un alt profesor pe care l-a ajutat in cariera si caruia i-a botezat si un copil. Acesta s-a infuriat de-a dreptul cand Oprean a descoperit ca ar fi plagiat o lucrare.

Colegul banuit ca ar fi pus la cale agresiunea a fost dus cu mandat la sediul politiei Capitalei, impreuna cu cei doi atacatori.

Paul Sandu si Viorel Chivu sunt cunoscuti in lumea sportului de contact. Practicanti de kickboxing, au luptat in mai multe gale. Sunt insa si recidivisti, in trecut fiind acuzati de mai multe fapte violente.

Retinuti pentru 24 de ore, cei doi suspecti au preferat sa pastreze tacerea. Procurorii au cerut arestarea lor preventiva, iar instanta a incuviintat cererea. Asa ca Paul Sandu si Viorel Chivu vor sta dupa gratii cel putin 30 de zile.

Dupa ce a zacut o saptamana pe patul de spital si alte 10 zile a fost ingrijit acasa, profesorul Oprean inca se reface in urma loviturilor violente primite.

Colegul lui Mircea Oprean, banuit ca i-a tocmit pe batausi, este cercetat in libertate, iar conducerea universitatii Politehnice din Bucuresti nu a luat nici o masura impotriva lui.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO