Doi barbati din Afganistan au cerut azil in Romania. Au stat ascunsi trei zile, printre castraveti, intr-un camion

Dată publicare: 26-01-2015 07:49
Dată actualizare: 29-01-2015 00:04


"Marfa" surpinzatoare intr-un container de tir, ajuns in parcarea unui supermarket din Ploiesti.

Doi barbati din Afganistan intentionau sa ajunga tocmai in Germania, ascunsi printre castraveti. Fugarii erau inghetati si au avut nevoie de ingrijiri medicale. Apoi, amandoi au dat explicatii in fata politistilor.

Cei doi tineri s-au urcat in camion si au stat ascunsi timp de trei zile, printre castraveti. Ei ar fi vrut sa ajunga in Germania, dar drumul lor s-a oprit intr-o parcare din Ploiesti, unde soferul trebuia sa descarce marfa.

Anchetatorii nu exclud ca strainii sa fi avut o intelegere cu soferul si sa fi platit pentru drum. Cei doi tineri au tremurat serios de frig, in timpul calatoriei. Abia se mai puteau misca din cauza degeraturilor.

Dupa ce au primit ingrijiri medicale, tinerii au ajuns la politie, unde au fost audiati pret de cateva ore. Ei au cerut azil in Romania si au fost gazduiti deocamdata la Centrul pentru Custodie Publica din Otopeni, aflat in subordinea Inspectoratului General pentru Imigrari. Ramane de vazut care va fi soarta lor - daca vor fi trimisi inapoi in Afganistan sau vor putea ramane la noi in tara.


VIDEO PROTVPLUS.RO