DNA cere mandat european de arestare pentru Sebastian Ghita. Fostul deputat nu a fost gasit nici acasa, nici la socri

Ultima actualizare: 09-01-2017 02:10
Sebastian Ghita

Continua misterul in jurul disparitiei fostului deputat Sebastian Ghita, iar procurorii vor sa il dea in urmarire in toata lumea.

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Ploiesti au transmis sesizarea IPJ Prahova - Serviciul de Investigatii Criminale catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea emiterii mandatului european de arestare si a cererii de urmarire internationala pentru fostul deputat Sebastian Ghita.

DNA sustine intr-un comunicat remis vineri ca, potrivit sesizarii transmise de Politie, care executa mandatul de arestare preventiva emis la data de 5 ianuarie de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sebastian Ghita nu a fost depistat pana in acest moment.

Mandatul european de arestare este solicitat in vederea predarii lui Sebastian Ghita, fiind aplicabil in tarile Uniunii Europene, iar cererea de urmarire internationala este necesara in vederea predarii fostului deputat, fiind aplicabila in tarile ce nu fac parte din Uniunea Europeana.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, joi, emiterea unui mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele fostului deputat Sebastian Ghita, dupa ce acesta a incalcat dispozitiile controlului judiciar, prin faptul ca nu s-a prezentat de doua ori la IPJ Prahova. Decizia nu este definitiva, insa este executorie.

Mandatul de arestare a fost emis in dosarul in care Ghita a fost trimis in judecata alaturi de fosti sefi din politie si parchete, fiind acuzat de dare de mita (2 infractiuni), cumparare de influenta, spalare a banilor, santaj, folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii (2 infractiuni) si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

Sebastian Ghita a fost ultima data la IPJ Prahova in ziua de 19 decembrie 2016 pentru a semna in cadrul controlului judiciar pe cautiune. Ulterior, el a fost citat sa se prezinte, la data de 21 decembrie, la DNA Ploiesti in dosarul Ponta-Blair, insa nu a venit, la sediul Parchetului ajungand doar avocatii sai. Fostul deputat pe numele caruia a fost emis, joi, un mandat de arestare preventiva, a fost dat in urmarire, el fiind cautat de politisti la domiciliul sau, dar si la cel al socrilor, fara a fi gasit.

"Poate e grav bolnav, sau poate a murit", a incercat avocatul sa justifice absenta politicianului. Pe langa libertate, Sebastian Ghita pierde si proprietati de 13 milioane de euro, depuse in contul cautiunii.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO