Directorul unui liceu din Constanta, amendat cu 1.000 de lei dupa ce intr-o clasa au aparut ciuperci pe un perete. FOTO

Ultima actualizare: 20-03-2017 06:47

Control-fulger la un liceu din Constanta dupa ce pe internet au aparut mai multe fotografii cu ciuperci aparute intr-o sala de clasa. Elevii sunt cei care au facut publice imaginile, scandalizati de conditiile in care sunt nevoiti sa invete.

Plafonul este plin de igrasie, parchetul este mucegait iar cand ploua, apa se scurge direct pe banci. Fotografiile vorbesc de la sine si arata conditiile insalubre in care sunt nevoiti sa invete elevii clasei a 11-a A de la Liceul de Telecomunicatii din Constanta.

Ciupercile au crescut intre perete si parchet, chiar langa bancile elevilor si au fost taiate imediat ce conducerea sustine ca a aflat de existenta lor. Oricum, dedesubt inca exista mucegai asa ca directia de sanatate publica le-a impus ca aici sa nu se mai tina nici o ora de curs.

Imaginile au fost facute publice de Asociatia Elevilor din Constanta la care au ajuns fotografiile cu ciupercile.

Alex Mandea, presedintele Asociatiei Elevilor din Constanta: "Mie mi se pare de neacceptat si lor li se pare de neacceptat, de aceea mi-au trimis pozele si m-au rugat sa iau masuri.”

Directoarea liceului sustine ca a aflat de intreaga situatie de pe internet. Spune ca sala de clasa cu pricina se afla in internat iar cladirea nu a mai fost renovata de zeci de ani.

Andra Sandru, directorul Liceului de Telecomunicatii Constanta: “Am 5 sali de clasa una este amplasata la etajul 2; in urma numeroaselor infiltratii de acolo s-au creat conditii sa apara cele 3 ciuperci, copiii au invatat in acest mediu.”

Imediat dupa aparitia fotografiilor, Directia de Sanatate Publica s-a autosesizat iar in urma controlului, directoarea a fost amendata cu 1.000 de lei pentru nerespectarea conditiilor de igiena.

Constantin Dina, directorul Directiei de Sanatate Publica din Constanta: “Elevii se puteau expune la aparitia diverselor boli care sa le puna sanatatea in pericol.”

Elev: "Nu mi se pare normal sa invatam in astfel de conditii.”

Conducerea scolii trebuie sa gaseasca acum solutii pentru ca elevii care invatau in clasa cu igrasie sa fie mutati intr-o alta sala de curs.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO