Detalii socante in cazul bebelusului din Galati, mort la 4 zile de la nastere. Ce au aflat parintii in urma autopsiei

03-11-2014 13:35


Ancheta in cazul bebelusului din Galati, mort la patru zile de la nastere, scoate la iveala detalii revoltatoare. Initial, parintii au crezut ca pruncul lor s-a stins din cauza unei insuficiente respiratorii.

Dar certificatul, eliberat de medicii legisti, arata ca baietelul avea o afectiune grava la plamani. "Cel mai probabil, a fost ucis de un virus, luat din maternitatea Spitalului de Urgenta", le-au spus doctorii parintilor.

Tatal copilului: "Nu ne-am bucurat macar sa-l tinem in brate. Am insistat eu la doamna doctor si am intrebat-o "E problema din cauza fasei?". A zis ca nu."

Parintii lui Andrei au crezut ca de vina pentru moartea baietelului ar fi fost o fasa elastica pusa in spital pentru a-i imobiliza clavicula fracturata la nastere. Insa in urma autopsiei a rezultat o alta cauza si anume o pneumopatie. Acum, oamenii se gandesc ca bebelusul ar fi putut lua un virus in spital si le cer medicilor explicatii.

Petrica Paraschiv, tata: "Mi-au zis ca a fost problema de aici, din spital. N-avea cum sa raceasca la plamani, sa faca infectie pulmonara pe traseu. Acasa, cand ne-am dus, curgea apa de pe pereti de cald ce era."

Dr. Lucica Grigorica, purtator de cuvant Spitalul de Urgenta Galati: "Rezultatele finale si concluzia finala a rezultatului necroptic vor fi date peste trei saptamani."

Procurorii dar si reprezentantii Directiei de Sanatate Publica au pornit cercetarile.

Psiholog Liliana Iordachescu, purtator de cuvant DSP Galati: "Directia de Sanatate Publica s-a autosesizat, solicitand spitalului Clinic Judetean Sfantul Andrei Galati o ancheta interna privind motivul decesului acestui copil. A fost informat si Ministerul Sanatatii; mai departe asteptam rezultatele anchetei."

Si, de parca durerea celor doi parinti nu era de ajuns, ei au avut nevoie de trei zile ca sa-si poata lua copilul mort acasa. Nu apucasera sa ii inregistreze nasterea, asa ca nimeni nu le putea elibera un certificat de deces. L-au botezat Liviu Andrei, dupa numele Sfantului care pastoreste spitalul in care s-a nascut.
 

Tags: malpraxis, bebelus,

VIDEO PROTVPLUS.RO