Decizie surprinzătoare în cazul românului care și-a pierdut copiii și părinții în accidentul din Italia

Ultima actualizare: 21-06-2020 15:57
youtube.com

Șoferul român de 30 de ani, care și-a pierdut doi copii și părinții în accidentul produs, pe 5 iunie, în Italia, a primit permisiunea de a veni în România, pentru a-și îngropa familia.

Potrivit corrierediarezzo.corr.it, judecătorii de la Tribunalul din Florența au decis că nu mai există niciun pericol ca șoferul român să fugă, astfel că i s-a revocat decizia de arest la domiciliu.

Emil Ciurar a venit în România, la începutul săptămânii, unde a participat la înmormântarea copiilor și părinților lui, după care s-a întors la Napoli, însoțit de cineva din familie.

Avocatul acestuia a anunțat că judecătorii au aprobat cererea de revocare a arestului la domiciliu, el urmând să fie judecat în libertate. Românul a susținut, în fața judecătorilor, să nu se va sustrage urmăririi penale.

Acum, Emil este liber să stea în Italia sau să se întoarcă în România, scrie sursa citată.

Românul și-a distrus familia într-un accident în Italia

 

Românul s-a aflat la volanul autoturismului implicat într-un tragic accident, la Roma, în care și-au pierdut viața doi dintre copiii lui, dar și părinții. El conducea de 30 de ore în momentul impactului devastator și a recunoscut în fața anchetatorilor că a închis ochii pentru câteva secunde înainte de accident.

"Nu mai puteam să-mi țin ochii deschiși, eram mort de oboseală", ar fi declarat Emil Ciurar.

Potrivit anchetatorilor, un alt șofer a povestit că a văzut mașina românului circulând în zig-zag cu câțiva kilometri înainte de locul unde s-a produs tragedia.

"Când mi-am dat seama, am redus din viteză și m-am distanțat de acea mașină care părea că a luat-o razna", a declarat martorul.

Impactul a fost surprins de camerele se supraveghere din zonă şi se vede cum mașina iese de pe banda întâi, intră pe banda de urgenţă şi loveşte un camion care era oprit. Apoi a ricoșat și a lovit un alt autoturism înmatriculat în Italia.

Doi copii și doi adulți au murit

 

Accidentul a avut loc pe autostrada A1, între Arezzo şi Monte San Savino. În mașină se aflau cei opt români - patru copii, însoţiţi de părinţi şi de bunicii din partea tatălui. O fetiță de 2 ani și un băiat de 10 ani, dar şi bunicii lor, au murit în accident.

Atât soţia şi al treilea copil, cât şi fratele lui sunt la spital. Femeia este în stare gravă, potrivit presei italiene.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO