Mărturia românului care și-a pierdut copiii și părinții în accidentul din Italia. De câte ore conducea

Ultima actualizare: 08-06-2020 09:16

Românul care s-a aflat la volanul autoturismului implicat într-un tragic accident, la Roma, în care și-au pierdut viața doi dintre copiii lui, dar și părinții, conducea de 30 de ore în momentul impactului devastator, scrie presa italiană.

Potrivit corriere.it, șoferul a recunoscut în fața anchetatorilor că nu mai putea să-și țină ochii deschiși, după ce condusese neîntrerupt din România până în Italia timp de aproximativ 30 de ore.

"Nu mai puteam să-mi țin ochii deschiși, eram mort de oboseală", ar fi declarat Emil Ciurara, 30 de ani.

Potrivit anchetatorilor, un alt șofer a povestit că a văzut mașina românului circulând în zig-zag cu câțiva kilometri înainte de locul unde s-a produs tragedia.

"Când mi-am dat seama, am redus din viteză și m-am distanțat de acea mașină care părea că a luat-o razna", a declarat martorul.

Pentru că avea cazier, românul, despre care presa italiană scrie că nu avea domiciliu stabil în Italia, a fost arestat.

Impactul a fost surprins de camerele se supraveghere din zonă şi se vede cum mașina iese de pe banda întâi, intră pe banda de urgenţă şi loveşte un camion care era oprit. Apoi a ricoșat și a lovit un alt autoturism înmatriculat în Italia.

Doi copii și doi adulți au murit

 

Accidentul a avut loc pe autostrada A1, între Arezzo şi Monte San Savino. În mașină se aflau cei opt români - patru copii, însoţiţi de părinţi şi de bunicii din partea tatălui. O fetiță de 2 ani și un băiat de 10 ani, dar şi bunicii lor, au murit în accident.

Atât soţia şi al treilea copil, cât şi fratele lui sunt la spital. Femeia este în stare gravă, potrivit presei italiene.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO