Primele imagini cu impactul care a spulberat o familie de români în Italia. "Suferinţă mare, nu avem cuvinte"

Ultima actualizare: 07-06-2020 09:16

Au apărut imagini surprinse de camerele de supraveghere de la accidentul din Italia în care şi-au pierdut viaţa doi copii români şi bunicii lor.

Patru români, între care 2 copii, au murit într-un accident cumplit pe o şosea din Italia

Tragicul eveniment s-a produs pe Autostrada A1, lângă Roma, în timp ce familia din Bistriţa-Năsăud mergea spre Napoli, la muncă.

La volan se afla tatăl copiilor, care se pare că ar fi adormit la volan, și a intrat într-un camion oprit pe banda de urgență.

Impactul a fost surprins de camerele se supraveghere din zonă şi se vede cum mașina iese de pe banda întâi, intră pe banda de urgenţă şi loveşte un camion care era oprit. Apoi a ricoșat și a lovit un alt autoturism înmatriculat în Italia.

Patru persoane au murit, doi copii de 10 ani, respectiv 10 luni, şi bunicii acestora.

În maşină condusă de tatăl copiilor se aflau opt persoane, 4 adulţi şi 4 copii. Trei dintre acestea au ajuns la spital, în stare gravă: o fetiţă de 10 luni, sora geamănă a celei decedate, mama copiilor, şi un băiat de 13 ani, fratele mai mic al şoferului. Acesta din urmă, în vârstă de 30 ani, nu a suferit răni grave şi nici nu a fost dus la spital.

Rudele și prietenii, șocați de tragedie

 

Vestea a şocat vecinii şi rudele de acasă, din Reteag.

Vecin: "Tragedie mare, ce putem să spunem, nici nu avem cuvinte, au plecat ca fiecare om cu ai lui să munceasac, un trai mai bun, suntem supăraţi toţi, ne-am împăcat bine. Au plecat pentru totdeauna."

Vecin: "E păcat că sunt patru morţi şi restul nici nu ştiu cum sunt, o să-i ajutaţi? Toată comună trebuie să i ajutam care cum are, pleci pe un drum şi nu şti dacă mai vii înapoi."

Vecină: "Suferinţa mare, supărare mare, ce să mai putem zice, nu mai avem cuvinte de aşa ceva."

Famila a plecat miercuri din România şi voia să ajungă la Napoli, la muncă. Nenorocirea s-a petrecut în apropiere de Roma.

Fratele bunicului: "Au plecat în Italia toată familia şi s a întâmplat accidentul ăsta, o clipă de neatenţie? L-a luat somul la volan, a murit fratele meu, cumnată, doi nepoţi şi trei inşi în spital."

Şoferul ar fi explicat poliţiştilor ca a adormit la volan. Primăria aşteaptă acum un raport de la autorităţile din Italia şi apoi se va întruni consiliul local pentru a vedea cum vor putea fi ajutaţi pentru repatriere.

Vasile Cocos, primar comuna Reteag: "Să vedem ce acte vor veni din Italia, ce s-a întâmplat, ce trebuie să facem şi să vadă şi ei ce pot să facă, care sunt condiţiile dacă doresc să-i aducă şi ce se impune şi atunci depun o cerere către consiliul local şi în prima şedinţă a consiliului local vom vedea modalitatea în care să-i putem sprijini."

Cei din comună vor să pună mâna de la mână, ca să ajute familia să îşi aducă morţii acasă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO