De ce nu se civilizează Bucureștiul? Companiile municipale, declarate ilegale, au buget de milioane de euro


Ultimul update: Joi 04 Iulie 2019 11:15
Data publicarii: Joi 04 Iulie 2019 10:06
Categorie: Stiri actuale

De ce nu se mai civilizează Bucureștiul, oraș cu pretenții europene? Locuitorii Capitalei se află într-o situație dificilă de mai mulți ani, din cauza numeroaselor probleme care par să nu se mai rezolve.

Bucureștenii se confruntă în fiecare zi cu un trafic rutier infernal, în care răbdarea este pusă la încercare din cauza orelor pierdute pe drum, precum și din cauza condițiilor proaste de transport public.

Apoi este lipsa parcărilor, situația falimentară a companiei RADET (furnizorul de energie termică), lipsa dotărilor din spitale și chiar ... lipsa de intervenție în problema țânțarilor.

Recent, actorii Teatrului Național București au tras un semnal de alarmă, după concedierea a 50 de tehnicieni, ca urmare a reducerii bugetului alocat de Primăria Capitalei, spunând că spectacolele nu vor mai putea continua.

Corespondentul Pro TV Cosmin Savu este de părere că multe dintre aceste probleme au apărut în ultima perioada și din cauza înființării companiilor municipale. După apariția acestora, aparatul administrativ al Bucureștiului s-a dublat, iar calitatea serviciilor publice .... a scăzut.

Cosmin Savu: ”S-a produs o bulibășeală din cauza acestor companii municipale, la ora asta aparatul s-a dublat și calitatea serviciilor a scăzut. De fapt, asta este marea problemă, tu nu ai servicii mai bune și mai ieftine, așa cum s-a invocat prin apariția acestor companii, ci dimpotrivă: servicii mai proaste și mai scumpe.

Săptămâna trecută s-a suplimentat bugetul acestor companii cu 210 milioane de euro, companii declarate ilegale, atenție, de către instanță! 210 milioane de euro. Suntem într-o zonă ... ai zice că e Kafka.”

Cristian Leonte: ”În timp ce s-a tăiat de la energie termică de la poliție, de la pompieri, de la autoritățile executive, de la învățământ, de la sănătate ... asta însemnând și spitale.”

Cosmin Savu: ”Teatrul Național a anunțat săptămâna trecută restructurarea a 40 sau 50 de posturi de mașiniști, tehnicieni și așa mai departe, pentru că nu au bani. M-am întâlnit cu un prieten actor care nu și-a luat banii din martie, deși el a jucat până acum în iunie. E trist. Nu sunt bani pentru zonele astea, dar în schimb se dau bani la companii să-și cumpere mașini și salarii. Să vedeți ce salarii și indemnizații au oamenii ăștia!”

Cosmin Savu, care a analizat situația gravă a Bucureștiului în cadrul emisiunii ”România, te iubesc!”, avertizând asupra unui ”colaps iminent”, este de părere că - în momentul de față - cea mai mare problemă cu care se confruntă Capitala este lipsa unui roiect unitar de dezvoltare a orașului.

Cristian Leonte: ”Care este cea mai mare problemă a Capitalei?”

Cosmin Savu:Aș spune lipsa de viziune. E trist să-ți dai seama că noi nu avem un proiect al Capitalei. Noi nu știm încotro ne ducem, ce vrem să facem. Cu siguranță că o să mai vorbim de subiectul acesta. Bucureștiul nu are un plan de urbanism general. Nu sună foarte atractiv această expresie, dar planul de urbanism general înseamnă viziunea de ansamblu a dezvoltprii orașului. Fie că e vorba de spații verzi, de drumuri, de poduri și așa mai departe. Bucureștiul funcționează pe un plan de urbanism din 1999, în condițiile în care a fost și un boom imobiliar, s-a schimbat toată structura și fizionomia orașului ..”

Urmăriți integral AICI episodul din ”România, știi bine”, în care Cristian Leonte și Cosmin Savu discută despre Primăria București!

Săptămânal, exclusiv pe stirileprotv.ro și pe pagina de Facebook a Știrilor ProTV și a emisiunii “România, te iubesc!”, Cristian Leonte și unul dintre corespondenții emisiunii vor discuta despre unul dintre cele mai interesante subiecte dezbătute.

Edițiile ”România, știi bine” vor fi disponibile, în format de podcast pe Spotify, dar și pe aplicațiile de Android și iOS.

"România, știi bine". EPISODUL II. Cosmin Savu: Primăria București și o vară plină de neclarități
VIDEO PROTVPLUS.RO
suspect pedofilie jandarmi spray lacrimogen
Tatăl fetiței care a fost agresată în Vatra Dornei le-a mulțumit jandarmilor
Incendiu pe zeci de hectare lângă Timişoara
Două tramvaie s-au ciocnit în Capitală: O persoană a fost rănită
Un tânăr de 30 ani a murit înecat la mare. Alarma s-a dat după 2 ore de la dispariție
Trupa Bring Me the Horizon a făcut senzație la Electric Castle. Reacția publicului
Copil de 9 ani decapitat în Arad. Cum s-a produs accidentul teribil. FOTO
Primele imagini din "Terminator - Dark Fate"
Surprize pentru fanii Terminator. Ce actor a acceptat să-și reia rolul în "Dark Fate"
Horoscop 21 iulie 2019, prezentat de Neti Sandu. Balanțele sărbătoresc un succes personal
Accident violent, cu 4 răniți, pe o stradă din Capitală. Manevra făcută de un șofer
Poliția verifică dacă stăpânii și-au sterilizat și microcipat cățeii. Amenzi de mii de lei
Minore abuzate sexual într-un parc din Vaslui. Fetele locuiau cu un asistent social
Actor celebru, înjunghiat pe scenă în timpul unui eveniment. VIDEO