Invazie de țânțari în Capitală. Boala mortală care poate fi cauzată de înțepătura insectei


Ultimul update: Miercuri 19 Iunie 2019 09:46
Data publicarii: Miercuri 19 Iunie 2019 08:35
Categorie: Stiri actuale

Parcurile din Capitală sunt invadate de țânțari, care își fac apariția mai cu seamă odată cu lăsarea serii, iar bucureștenii se plâng că sunt ciuruiți de insecte.

În aceste condiții, autoritățile au început de câteva zile războiul cu țânțarii și împrăștie soluții în speranța că tratamentul va da rezultate.

Tânțarii sunt, în aceste zile, inamicii de temut ai bucureştenilor. Revoltaţi, oamenii susţin că seara şi noaptea este imposibil să stai în apropiere de zonele verzi - în doar câteva minute eşti ciuruit de insecte.

Tânăr: „Am şi răni şi tot felul de... La bloc e destul de dificil, dar mai ales în parc, aici, e puhoi de ţânţari.”
Reporter: „Şi v-aţi dat cu ceva înainte să ieşiţi la plimbare?”
Tânăr: „Nu, nu sunt genul să-mi dau cu uleiuri sau... Oricum, nu sunt foarte folositoare."

Femeie: „Ne-au pișcat.”
Reporter: „Şi folosiţi ceva substanţe?”
Femeie: „Folosim, dar degeabă. Tot pişca. Nici nu se usucă şi vine ţânţarul şi pişcă."

Bărbat: „M-au ciupit câţiva până acum. Sunt cât de cât paşnici, nu-s aşa mulţi rău, da..."

Autorităţile locale au luat în sfârşit măsuri şi porit la război cu țânțarii. Vizate sunt parcurile, marile bulevarde şi străzile adiacente.

Reprezentanţii Primăriei susţin că substanţele folosite împotriva ţânţarilor în parcurile din Capitală sunt omologate de Ministerul Sănătăţii şi nu sunt nocive nici pentru oameni, nici pentru animale.

În noaptea de marți spre miercuri, 12 autospeciale au acţionat în trei parcuri din Bucureşti, în tot Sectorul 2 şi în cartierul Aviaţiei.

Sorin Chiriţă, city manager: „Vom face şi alte tratamente, pentru că după ce se finalizează tot Bucureştiul, vor fi puse capcane, astfel încât să vedem efectul tratamentului şi avem un plan de acţiune pe care îl vom aplica începând de săptămâna viitoare, în funcţie de rezultatul pe care îl vor da capcanele."

Ţânţarii nu sunt doar enervanţi, ci şi periculoşi. Unii sunt purtători ai virusului West Nile, care în unele cazuri poate să provoace moartea persoanei înţepate.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO