Firea acuză consilierii USR că blochează investiții în spitale. USR: ”Firea minte și iar minte”


Ultimul update: Vineri 28 Iunie 2019 12:14
Data publicarii: Joi 27 Iunie 2019 10:10
Categorie: Stiri Politice
Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea îi acuză pe consilierii generali ai USR că blochează investițiile municipalității în spitale. În replică, cei de la USR spun că edilul-șef minte.

Firea a postat pe Facebook un mesaj în care arată că reprezentanții USR s-au abținut la votul din ședința Consiliului General al Municipiului București în care urmau să fie aprobați indicatorii tehnico-economici pentru investiții n spitalele Victor Babeș și Foișor.

Așa-zișii salvatori ai națiunii se opun investițiilor urgențe în sănătate! Ipocrizia politică nu are margini! Cetățenii trebuie să afle că este o distanță uriașă între declarațiile lor și fapte! Iată încă o dovadă:

Indicatorii tehnico-economici pentru 2 investiții în infrastructură de sănătate, spitalele Victor Babeș și Foișor, au fost actualizați de Consiliul General, la propunerea primarului general, deși consilierii USR s-au opus. Li s-a răspuns tuturor întrebărilor, s-au adus toate lămuririle și argumentele legale, tehnice, etc. Degeaba! Blocaj total! Consilierii USR au boicotat investiția pentru Spitalul Foișor” - a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Primarul general mai afirmă că, la propunerea sa, consilierii generali ai Capitalei au aprobat indicatorii tehnico-economici actualizați pentru două obiective de investiții din sectorul medical: construirea ambulatoriului pentru Spitalul de boli infecțioase și tropicale “Victor Babeș” și extinderea Spitalului clinic de ortopedie, traumatologie și TBC osteoarticular “Foișor”.

Proiectul a fost aprobat cu 38 de voturi “pentru” și 10 abțineri din partea consilierilor USR.

Conform sursei citate, investiția la Victor Babeș se ridică la aproximativ 15 milioane de lei (cu TVA inclus), iar la Foișor – la aproape 329 de miliaone de lei (cu TVA inclus), sume asigurate din bugetul propriu al Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

”Actualizările de cost au fost necesare ca urmare a modificărilor legislative în domeniul salarizării, precum și pentru a integra noi spații și dotări în proiectele realizate cu ani în urmă, având în vedere că între timp tehnicile medicale incluse inițial în proiect și producția de echipamente au evoluat, iar interesul municipalității este că serviciile publice medicale să fie în pas cu cele mai noi proceduri în domeniu, care aduc și un plus de eficiență în exploatare.

Astfel, Spitalul Foișor va beneficia, în plus față de proiectul inițial, de aparate de radiologie și RMN Tesla 3, de aparat de anestezie compatibil cu RMN, computere și monitoare specifice activităților medicale, de o imprimantă 3D necesară rezolvării cazuistice chirurgicale deosebite, prin crearea de modele preoperatorii necesare găsirii soluțiilor optime pentru fiecare pacient în parte și abordării unor tehnici noi), dar și de extinderea unor spații, sau dotarea cu mobilier specific a Centrului de cercetare, a sălii de training medical (pentru promovarea intervențiilor minim invazive) etc.” - mai spune Gabriela Firea.

Reacția USR: ”Gabriela Firea minte și iar minte”

 

În replică, Ana Ciceală, consilier general USR, susține că ”Gabriela Firea minte și iar minte” și că ”chiar și când e vorba de spitale nu are nicio rușine.”

Comunicatul consilierului general Ana Ciceală:

Spune d-na Firea că USR nu ar fi votat ieri indicatorii tehnico-economici modificați de la două dintre spitalele unde se fac investitii noi. Și că noi am bloca acest tip de investiții. Nimic mai fals.

Prima minciună. Invers față de cele susținute de Firea, grupul USR a votat pentru creșterea indicatorilor de la spitalul Victor Babeș.

A doua minciună vizează motivul pentru care ne-am abținut, pe bună dreptate, la creșterea cu 4,4 milioane euro la totalul de 53 milioane euro votat și de noi anul trecut pentru investițiile susținute de Primăria București la acest spital.

Am încercat ca membru în Comisia de Sănătate să explic din nou și în comisie și în plen că USR nu va vota pe bani publici fără o defalcare de costuri din care să reiasă prețurile indicatoare la bucată care vor ajunge apoi să fie licitate pe SICAP. Ni se promisese detalierea acestor costuri până la momentul votului, însă, ca de obicei, nu am primit-o. De altfel, este vorba de o recurență a lipsei acestor anexe de studii de fezabilitate începând cu anul trecut.

Mai mult, s-a încercat cu rea-voință inducerea noastră în eroare, și în comisie și în plenul Consiliului General privind natura costurilor suplimentare de 4,4 milioane de euro. S-a menționat ca explicație pentru mărire - de altfel și în postarea Gabrielei Firea apare aceeași minciună - aparatura medicală suplimentară care va fi achizionată pentru spital. Numai că această aparatură nu intra DELOC în acest cost. Costurile noi privesc re-proiectarea și cheltuieli de ”construcții și montaj”, adică o altă cheltuială care trebuie justificată separat.

Unde noi am cerut detalierea acesteia, nimic mai transparent și mai normal, având în vedere că în trecutul apropiat tot Firea a ”greșit” dintr-o ”eroare materială” aceste defalcări pe costuri, tot la spitale, cu ”numai” 5 milioane de euro în plus!!!

A treia minciună vizează acuzele de blocaj de către USR ale investițiilor la spitale.

În total, primarul faliment a reușit ca anul acesta să reducă bugetul de investiții de la spitale cu 90 milioane de euro!!

Iar Gabriela Firea a blocat prin consilierii PSD ALDE amendamentul USR la bugetul care suplimenta cu această sumă. Atunci când în luna aprilie am găsit în buget cei 90 de milioane de euro la târguri, bâlciuri și festivaluri inutile și am propus redirecționarea acestora la investițiile de la spitale majoritatea PSD ALDE s-a opus și a votat împotrivă.

Incompetența Gabrielei Firea este cea care blochează de fapt investitițiile absolut necesare de la spitale!

USR București este gardianul banilor munciți și plătiți de bucureșteni către Primăria Capitalei și nu vom vota niciodată în orb propunerile Gabrielei Firea!”

Gabriela Firea Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Firea, ironizată după ce a publicat o fotografie din vacanță. MEME-urile apărute
Firea, ironizată după ce a publicat o fotografie din vacanță. MEME-urile apărute
Firea, despre fetița din Mehedinți:
Firea, despre fetița din Mehedinți: "Mi se pare grav să condamni familia care a crescut-o"
Mărturia șoferului la un pas să fie lovit de schela prăbușită în Capitală
Mărturia șoferului la un pas să fie lovit de schela prăbușită în Capitală
În ziua CExN al PSD, Gabriela Firea se află la Londra: #mavoiintoarce
În ziua CExN al PSD, Gabriela Firea se află la Londra: #mavoiintoarce
VIDEO PROTVPLUS.RO
Viorica Dancila
Fifor: Dăncilă se bate de la egal la egal cu Klaus Iohannis
Negoiță, dezlănțuit la adresa lui Teodorovici: ”Dați-mi voie să îmi fie jenă”
Teodorovici, către tinerii din internship: Cei care lucrează aici sunt înjuraţi zi de zi
Taxă pe toate pensiile mai mari de 10 000 de lei. Ce spun sursele politice
Iohannis a vorbit la telefon cu Dăncilă despre cele trei propuneri de miniștri
Iohannis o felicită pe Ursula von der Leyen: Aştept cu nerăbdare o cooperare strânsă
viorica dancila
Reacția lui Dăncilă, criticată în PE: ”Guvern complet obsedat de subordonarea justiţiei”
Cum a vorbit Dăncilă fără foaie în Parlamentul European. Discursul coeziunii
Ţuţuianu: Pro România trebuie să desemneze candidat propriu la prezidenţiale
Carmen Dan îl va vizita la penitenciar pe Liviu Dragnea: "Evident că da”
Carmen Dan, dezvăluiri despre plecarea sa din MAI: Dăncilă ”nu mi-a cerut demisia!”
Poliția italiană a descoperit un adevărat arsenal de război. Cine a fost vizat de operațiune