Daniela, tanara impuscata anul trecut in ochiul drept, a trecut printr-o noua interventie. Ce spun medicii despre proteza

Ultima actualizare: 25-08-2014 06:56

Tanara din Bucuresti, impuscata in ochiul drept la sfarsitul anului trecut in timpul unui scandal izbucnit in cartierul Militari, a trecut prin a treia interventie chirurgicala.

Inca din februarie medicii au inceput procesul de reconstructie a cavitatii distruse. Fata nu va mai vedea niciodata, dar o proteza o va ajuta sa arate aproape ca inainte. Intre timp, cel care a mutilat-o a marturisit in fata judecatorilor instantei supreme ca i-a oferit victimei o casa si bani.

Daniela Borz: "Am pus piciorul in prag si am zis: sunt o persoana, nu un monstru. Imi ofera sansa de a fi un om normal, de a putea merge in lume fara sa se mai uite cineva urat".

La 5 luni dupa ce medicii i-au reconstruit cavitatea orbitala, Daniela s-a intors in sala de operatie pentru a doua etapa a interventiei chirurgicale. Cinci doctori i-au refacut pleoapa inferioara, distrusa complet in urma loviturii.

Interventia a durat doua ore si jumatate si a fost un succes. Parintii incearca sa fie optimisti si sa treaca peste aceasta drama insa, le este greu sa-si vada fiica in aceasta situatie.

Ei povestesc ca din momentul in care fata de numai 24 de ani a fost tintita in ochiul drept, iar proiectilul tras de la doar 15 cm a desfigurat-o, viata i s-a schimbat complet. Nu mai are prieteni, iar oamenii o evita.

Anton Borz, tatal Danielei: "Au parasit-o, nu mai vin, se feresc, le este teama. A incercat in perioada asta, a dat niste CV-uri, a terminat o facultate, sa-si gaseasca un loc de munca. Toate bune si frumoase pana in momentul cand zice ca nu are un ochi. Sunt fata impuscata in ochi in noiembrie".

Si mai grav este ca nu vede bine nici cu ochiul stang, pentru ca are astigmatism. Chinurile pentru Daniela sunt departe de a se fi incheiat.

Doctor Dan Georgescu, medic oftalmolog: "Trebuie sa asteptam 3-4 luni inainte sa poata sa poarte o proteza, pentru ca tesuturile nefiind de cea mai buna calitate din punct de vedere al vascularizatiei, trebuie sa asteptam sa se refaca total inainte sa putem pune o proteza."

Medicii ii vor monta Danielei o proteza permanenta abia peste 2 ani. Chiar daca fata nu-si va recupera niciodata vederea pe partea dreapta, interventia o ajuta totusi psihic, pentru ca va arata aproape ca inainte.

Intre timp, pistolarul din Militari, acuzat ca a impuscat-o, vrea sa-i cumpere iertarea. Suspectul a marturisit in fata judecatorilor ca i-a oferit fetei pe care a mutilat-o un apartament cu doua camere si 50 de mii de euro. Victima ar fi refuzat insa si a pretins despagubiri morale de 250 de mii de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO