Trupul lui Daniel Prodan, depus la capela cimitirului din Pipera. Fostii colegi de la "nationala" si-au luat ramas bun

×
Codul embed a fost copiat

Generatia de Aur a fotbalului romanesc a pierdut miercuri seara un nume greu, care a facut stadioane sa vibreze. Fostul mare sportiv Daniel Prodan a murit, in urma unui infarct.

Trei ore l-au resuscitat medicii, in incercarea disperata de a-l readuce la viata. Didi, cum ii spuneau apropiatii, nu a mai raspuns insa. S-a stins la doar 44 de ani. Daniel Prodan era acasa, in Voluntari, si se uita la televizor, cand brusc i s-a facut rau. Totul s-a petrecut sub ochii sotiei. Ea si fost cea care a sunat la 112.

Alis Grasu, managerul general al SABIF: "S-a inregistrat solicitarea la 19:57. A ajuns un echipaj de tip B2 cu asistenta, a gasit pacientul in stop, a inceput resuscitarea. Dupa 8 minute a ajuns un al doilea echipaj, s-a continuat resuscitarea timp de trei ore." Toate eforturile medicilor n-au putut face ca inima lui Didi, cum ii spuneau prietenii, sa bata din nou.

Trupul neinsufletit al fostului international roman Daniel Prodan a fost depus la capela cimitirului din Pipera. Fosti colegi de la nationala, rude si prieteni au venit sa isi ia ramas bun de la el.

Joi, trupul fostului fotbalist va fi depus pe Arena Nationala.

Citește și
mama copil fotbalist
Celebru fotbalist stelist, acuzat de o tanara din Cluj ca i-a facut o fetita, iar acum refuza sa isi asume rolul de tata
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Ramas bun, Daniel Prodan! Familia ii cheama pe romani sa spuna “Adio, Didi!”

Comunicat de presa al familiei Prodan:

“Zambetul Generatiei de Aur”. Asa i-au spus colegii lui “Didi” si asa am vrea sa ni-l aducem aminte cu totii, insa acum, zambetul nostru ne-a parasit si in locul lui a ramas doar tristete. De-abia acum ne dam seama cat de mici suntem in fata sortii si cat de putin conteaza alte infrangeri suferite de-a lungul vietii. Infrangerea asta e cea mai dureroasa, pentru ca acum nu mai ai ocazia sa-ti iei revansa.

Tot ce poti sa faci e sa traiesti asa cum el te-a invatat. Cu zambetul pe buze. Oricat de greu ar fi, suntem siguri ca asta si-ar fi dorit Daniel de la noi, motiv pentru care va chemam sa ne fiti alaturi in aceste momente grele.

Astazi, incepand cu ora 14:00, el va fi depus la capela Bisericii “Sfantul Ilie” din Pipera, Drumul Bisericii, nr. 43 A. Cei care vor sa-si ia ramas bun de la “Didi” sunt asteptati si maine, intre orele 10:00 si 18:00, la Zona VIP de la Arena Nationala (intrarea prin Bulevardul Maior Coravu). Vineri seara, la ora 20:00, sicriul va fi readus la Biserica “Sfantul Ilie”, urmand ca sambata de la ora 14:00, la cimitirul cu acelasi nume sa aiba loc inmormantarea. Va multumim pentru sprijin. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Gica Popescu a publicat pe pagina de Facebook o imagine a telefonului sau. Cu 30 de minute inainte sa moara, Didi Prodan ii trimitea mesaje: "Chiar inainte de momentul in care s-a stins, Didi imi trimitea mesaje... Ma uit in gol la telefon si vad ultima noastra conversatie. Macar am apucat sa ne luam ramas bun... Odihneste-te in pace, prieten drag!"

Jean Vladoiu a izbucnit in lacrimi la telefon, in clipa in care a auzit ca Didi Prodan a murit, noteaza ProSport:

"Vai de capul meu, glumiti? Nu pot sa cred... Am avut o zi mai lunga si m-am culcat mai devreme. Sigur nu glumiti? Nu am mai vorbit cu Didi nici eu, nici Belo. Nu am cuvine, socul este enorm. Incredibil... Doamne, Dumnezeule!!! Nu pot sa-mi gasesc cuvintele, vai de capul meu..."

Ionut Lupescu: Nu mai am cuvinte

"Mai inainte am aflat. Ce sa spun? M-a socat. Nu mai am cuvinte. Tanar…un mare sufletist. Nu stiu, nu vreau sa mai vorbesc", a spus Lupescu.

Mihai Stoichita; Viata e nedreapta

"Sunt absolut socat. Nu exista cuvinte pentru durerea noastra. Viata e nedreapta de multe ori. A fost admirabil si ca om, nu doar ca fotbalist. Era atat de tanar. Dumnezeu sa il odihneasca in pace”, a spus Stoichita.

Viorel Moldovan: Nu imi vine sa cred

"Stiu de Daniel… Sunt aici, sunt aici… Nu vreau si nu pot sa vorbesc… Nu imi vine sa cred! Nu imi vine sa cred!” a spus plangand Moldovan.

Adrian Mutu s-a declarat socat de decesul lui Daniel Prodan.

Liga Profesionista de Fotbal a transmis condoleante familiei fostului fotbalist.

"Daniel Prodan, unul dintre cei mai buni fundasi centrali din istoria fotbalului romanesc, a incetat din viata miercuri seara la varsta de 44 de ani", a anuntat forul pe site-ul oficial, adaugand detalii din cariera lui Prodan. "Liga Profesionista de Fotbal transmite sincere condoleante familiei greu incercate. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!", a notat forul fotbalistic.

Totodata, Gruparea Atletico Madrid a transmis condoleante familiei lui Daniel Prodan. Intr-un mesaj postat pe site-ul oficial, Atletico reaminteste ca Prodan si-a vazut fosta echipa castigand Liga Europa, in 2012, la Bucuresti.

"Fostul nostru jucator a murit la 44 de ani din cauza unui infarct. A venit la noi in ianuarie 1997 si a plecat in iunie 1998. In 2012, drumurile clubului nostru si ale jucatorului roman s-au intersectat din nou, cand Atletico a jucat finala Ligii Europa la Bucuresti, capitala tarii sale. Acolo si-a vazut echipa sa castigand, in calitate de ambasador al finalei. Presedintele, consilierul delegat si consiliul de administratie transmit condoleante familiei. Odihneste-te in pace, Daniel Prodan", a scris clubul spaniol pe site-ul oficial, citat de news.ro.

"Este o adevarata lovitura. Am aflat de moartea lui in urma cu doua ore. Mi-a fost ca un copil. Nu-mi vine sa cred ce s-a intamplat. Am ramas fara cuvinte", a declarat fostul presedinte FRF Mircea Sandu pentru ProSport.

"Sunt socat! Mi-a fost coleg de nationala, de birou la FRF. Nu a aratat niciodata ca ar fi avut probleme de sanatate. Chiar nu stiu ce s-a intamplat. Jucam fotbal impreuna, depuneam efort si niciodata n-a aratat ca ar fi avut vreo problema. Sunt socat si as vrea sa nu mai vorbesc in momentul de fata despre asta", a spus Florin Prunea pentru ProSport.

Daniel Prodan a facut parte din echipa de aur a Nationalei. Fostul international a ramas in inimile fanilor cu un gol exceptional, marcat, in 1995, impotriva echipei Glasgow Rangers, cand juca la Steaua.

Prodan si-a inceput cariera la Olimpia Satu Mare, echipa din orasul sau natal, si a ajuns sa joace apoi la echipe puternice din Europa precum Steaua, Atletico Madrid sau Glasgow Rangers. A fost mereu perseverent si nu l-au speriat antrenamentele lungi. A avut o mentalitate de sportiv, de luptator.

Pentru echipa nationala, a jucat in 54 de meciuri, marcand un gol.

In martie 2008, a fost decorat cu Ordinul "Meritul Sportiv" clasa III pentru rezultatele obtinute la turneele finale din perioada 1990-2000 si pentru intreaga activitate.

Gol superb marcat de Daniel Prodan in Steaua - Rangers 1-0

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Un fost jucator de la Pandurii a murit la doar 25 de ani. Accidentul a avut loc pe o sosea din Argentina
Un fost jucator de la Pandurii a murit la doar 25 de ani. Accidentul a avut loc pe o sosea din Argentina

Fostul jucator al celor de la Pandurii Tg-Jiu, argentinianul Maximiliano Giusti, a murit in urma unui accident rutier, dupa ce a pierdut controlul automobilului Audi din cauza vitezei excesive

Celebru fotbalist stelist, acuzat de o tanara din Cluj ca i-a facut o fetita, iar acum refuza sa isi asume rolul de tata
Celebru fotbalist stelist, acuzat de o tanara din Cluj ca i-a facut o fetita, iar acum refuza sa isi asume rolul de tata

 Dupa Victor Piturca, un alt fost stelist de marca este dat in judecata intr-un proces de paternitate.

Un fost fotbalist al clubului Aston Villa a murit dupa ce politistii au folosit asupra lui un aparat cu electrosocuri
Un fost fotbalist al clubului Aston Villa a murit dupa ce politistii au folosit asupra lui un aparat cu electrosocuri

Dalian Atkinson, fost jucator al clubului Aston Villa, a murit dupa ce politistii din Telford, Marea Britanie, au folosit asupra lui un dispozitiv cu electrosocuri.
 

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.