Cursa contracronometru pentru un cuplu din Galati care vrea o nunta ca-n povesti. Ce trebuie sa faca pentru a tine petrecerea

Ultima actualizare: 02-08-2016 07:38

Ajutoarele de la Uniunea Europeana "saboteaza" planurile de nunta ale unui cuplu dintr-o comuna din judetul Galati.

Tinerii nu mai au unde sa celebreze fericitul eveniment, intrucat Caminul Cultural, unde isi programasera petrecerea, este acum ocupat cu pachete pentru nevoiasi. Primarul le-a spus mirilor ca singura sansa pentru un deznodamant fericit, este sa imparta repede alimentele, si sa elibereze spatiul pentru felicitari, masa si dans.

Adrian si Emilia s-au casatorit civil, si voiau sa faca vara aceasta o nunta ca-n povesti. Adrian lucreaza de mai multi ani in Franta si acolo si-a cunoscut aleasa, o tanara din Republica Moldova. Au pus la cale o mare petrecere, la caminul cultural din Poiana, localitatea natala a mirelui. Acum insa, la mai putin de o luna pana la eveniment, cei doi au primit o veste care i-a blocat:

Adrian Tudor, viitorul mire: "Domnul primar mi-a zis ca are depozitate alimente de la Uniunea Europeana in camin si nu imi da caminul, ca el trebuie sa tina acolo alimente. Caminul Cultural a ajuns depozitul comunei sau depozitul Uniunii Europene. Eu nu dau inapoi, nunta asta vreau sa fie facuta la caminul cultural!".

Rudele sar in apararea mirelui, mai ales ca si ele au scos pana acum ceva bani pentru organizare.

Anica Tudor, mama mirelui: "Si-a platit baiatul muzica, a platit pentru invitatii. Acum umblu si eu sa imi torn temelie, sa imi varuiesc casa, sa fac si eu ce trebuie."

Nina Popa, verisoara mirelui: "Este caminul poporului, nu-i caminul proprietate personala. Nu-i o sala proprietate. E camin cultural, asta e facut din munca poporului."

Edilul a incercat sa explice ca, pur si simplu, caminul cultural este burdusit cu ajutoare.

Ciprian Tudor, primar comuna Poiana, jud. Galati: "Am alimentele de la Uniunea Europeana depozitate in Caminul Cultural si nu am un spatiu adecvat pentru ele, sa le duc acolo. Va dati seama, sunt alimente si trebuie sa le duc undeva, nu pot sa le duc in niste magazii, sa ma trezesc cu alte surprize, sa ma trezesc cu Directia Sanitara."

Mama mirelui: "Le bagati acolo, unde tinem noi mancarea. Si eu va garantez, eu stau langa pachete, nu se ia niciunul."

Mirii spun ca acum, pe ultima suta de metri, nu mai pot gasi un alt loc in care sa-si faca nunta.

Primarul: "Facem tot posibilul. Nu avem cum sa nu ne intelegem, suntem o comunitate asa de mica."

Primarul spera ca, pana la data nuntii, sa distribuie cat mai multe din pachetele cu ajutoare, ca sa elibereze spatiul din Caminul Cultural, si toata lumea sa petreaca apoi la nunta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO