Cum va fi vremea de Paste in fiecare regiune din Romania. Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani

×
Codul embed a fost copiat

Un val de frig s-a lasat peste toata tara in saptamana patimilor, iar meteorologii anunta ca pana marti seara vom avea precipitatii si chiar ninsoare la munte.

In vest s-au inregistrat astazi numai 8 grade Celsius, cu 3 mai putine decat erau chiar inainte de Craciun. Pastele va fi si el unul ploios, cu o vreme care ne va impiedica din pacate sa iesim la iarba verde.

In Timisoara oamenii au fost nevoiti sa revina chiar la manusi si haine groase din cauza frigului. S-au inregistrat cu 20 de grade mai putin decat lunea trecuta cand terasele erau pline, iar la aparatele de inghetata se formau cozi.

Meteorologii spun ca temperaturile sunt cu 10 grade mai mici decat ar fi normal in aceasta perioada. Pana si cu trei zile inainte de Craciun a fost mai cald decat acum, cand ne pregatim de Paste.

Silvia Barbu, director Centrul Regional Meteo Banat-Crisana: "Spre exemplu in 23 decembrie 2015 maxima inregistrata la Timisoara a fost de 13,8 grade Celsius, iar maxima de astazi este de 8, 9 grade."

Citește și
turism
Regiunea din Romania care atrage anual mii de turisti curiosi. Experienta unica pe care toti vor sa o incerce
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Culturile de legume sunt si ele afectate de scrimbarile bruste de temperatura. Rasadurile, de exemplu, au aceeasi inaltime ca acum 4 saptamani cand au fost plantate.

Teodoru Spataru, agricultor: "Toate plantele, sufera ca si noi. Stau pe loc sa stiti. Castravetii in mod normal intr-o luna jumatate ar trebui sa se faca."

Meteorologii spun ca vremea de Paste va semana cu cea de Florii, cand au fost precipitatii. Va ploua trecator in noaptea de Inviere in Oltenia, vestul si nordul Munteniei si nordul Moldovei.

In ziua de Paste, un ciclon venit dinspre Marea Mediterana va determina ploi in toata tara. In Sud, pe dealuri, la munte si in centru precipitatiile vor fi insemnate cantitativ. In Moldova, ploile vor ajunge abia spre seara. Ciclonul este insotit de aer cald, astfel ca temperaturile nu vor fi foarte scazute.

In Moldova si in estul Transilvaniei se vor inregistra intre 18 si 20 de grade. Pe litoral ploile vor fi insotite si de vant, iar temperatura medie va fi de 15 grade. Mai rece va fi in Oltenia, Nordul Munteniei si pe dealuri, unde vom avea cu 3-4 grade sub valorile normale pentru aceasta perioada a anului.

Prognoza ANM pentru intervalul 25 aprilie - 8 mai

In Banat, in primele trei zile, temperaturile diurne vor creste treptat, pana la o medie a maximelor de 19 grade. Ulterior, pana la sfarsitul celor doua saptamani, aceasta medie va oscila usor intre 18 si 21 de grade, mentinandu-se apropiata de norma regionala climatologica a sfarsitului de aprilie si inceputului de mai. Dupa noptile mai reci dintre 25 si 27 aprilie, cand izolat vor fi conditii de bruma, incepand cu 28 aprilie regimul termic nocturn nu va suferi modificari semnificative, iar minimele se vor incadra, in medie, intre 6 si 9 grade. Pe parcursul intregului interval de doua saptamani, pe spatii restranse sunt posibile ploi slabe, trecatoare. Exceptie vor face zilele de 25 si 29 aprilie, precum si intervalul 1-3 mai, cand va ploua pe arii extinse si moderat cantitativ.

In Crisana, in primele trei zile ale intervalului, temperaturile diurne vor creste treptat, pana la o medie a maximelor de 19 grade. Pana la sfarsitul celor doua saptamani, aceasta medie va oscila usor intre 17 si 20 de grade. Noptile vor fi mai reci intre 25 si 27 aprilie, cand izolat vor fi conditii de bruma, iar incepand cu 28 aprilie regimul termic nocturn nu va suferi modificari semnificative, minimele urmand a se incadra, in medie, intre 5 si 8 grade. Pe parcursul intregului interval de doua saptamani, pe spatii restranse sunt posibile ploi in general slabe. Exceptie vor face zilele de 25 si 29 aprilie, precum si intervalul 1-3 mai, cand va ploua pe arii extinse si local cantitatile de apa pot fi mai insemnate.

In Transilvania, dupa doua zile reci pentru aceasta perioada, cu o medie a temperaturilor maxime de 9 grade, urmeaza a se inregistra valori termice normale, astfel incat media maximelor va creste semnificativ, iar intre 27 aprilie si 8 mai, se va situa in intervalul 16 - 19 grade. Tendinta regimului termic mediu nocturn este tot de crestere, de la medii in jurul a zero grade in primele trei nopti, cand se va semnala bruma, la minime ce se vor incadra pana pe 8 mai, in medie, intre 3 si 7 grade. Pe parcursul intregului interval de doua saptamani, pe spatii restranse sunt posibile ploi slabe, trecatoare. Exceptie vor face zilele de 25 si 29 aprilie, precum si intervalul 1-3 mai, cand va ploua pe arii extinse si izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate.

In Maramures, pana joi, temperaturile diurne vor creste treptat, pana la o medie a maximelor de 17 grade. Apoi, pana la sfarsitul celor doua saptamani, aceasta medie va oscila intre 16 si 19 grade si va fi apropiata de norma regionala climatologica a sfarsitului de aprilie si inceputului de mai. Dupa noptile mai reci dintre 25 si 27 aprilie, cand media temperaturilor minime va fi in jur de zero grade si izolat se va semnala bruma, incepand cu 28 aprilie regimul termic nocturn nu va suferi modificari semnificative, iar minimele se vor incadra, in medie, intre 4 si 7 grade. Pe parcursul intregului interval de doua saptamani, pe spatii restranse sunt posibile ploi in general slabe. Exceptie vor face zilele de 25 si 29 aprilie, precum si intervalul 1-3 mai, cand va ploua pe arii extinse si local cantitatile de apa pot fi mai insemnate.

In Moldova, dupa doua zile reci pentru aceasta perioada, cu o medie a temperaturilor maxime de 11 - 12 grade, urmeaza a se inregistra valori termice normale. Media maximelor va creste semnificativ si se va incadra, intre 27 aprilie si 8 mai, in intervalul 17 - 20 de grade. Tendinta regimul termic mediu nocturn este tot de crestere, de la medii in jurul a doua grade Celsius, pe 27 aprilie, cand vor fi conditii de bruma, la minime ce se vor incadra pana pe 8 mai, in medie, intre 5 si 8 grade. In intervalul 1-3 mai va ploua pe arii extinse si local cantitatile de apa pot fi mai insemnate, iar ploi in general slabe se pot semnala zilnic, pe parcursul celor doua saptamani.

In Dobrogea, racirea vremii va continua pana pe 26 aprilie, cand media maximelor va ajunge la 11 grade. Dupa acest interval, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, valorile termice diurne se vor mentine apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, cu o medie a maximelor de 17 - 19 grade. Regimul termic nocturn va ajunge sub cel normal pe 27 aprilie, cand media temperaturilor minime va fi de 5 grade, insa ulterior aceasta medie nocturna nu va avea modificari semnificative pana pe 8 mai si se va incadra intre 7 si 11 grade. In intervalele 25-26 aprilie si 1-3 mai va ploua pe arii extinse si moderat cantitativ, iar ploi in general slabe se pot semnala zilnic, cu precadere pe parcursul celei de-a doua saptamani.

In Muntenia, racirea vremii va continua pana pe 26 aprilie, cand media maximelor va ajunge la 11 grade. Apoi, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, valorile termice diurne se vor mentine apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, cu o medie a maximelor de 18 - 21 de grade. Regimul termic nocturn va ajunge sub cel normal pe 27 aprilie, cand media temperaturilor minime va fi de 3 grade si izolat vor fi conditii de bruma, insa ulterior aceasta medie nocturna va avea modificari minore pana pe 8 mai si se va situa intre 5 si 9 grade. Va ploua pe arii extinse si moderat cantitativ in intervalele 25-26 aprilie si 1-3 mai si posibil pe 29 aprilie, iar ploi in general slabe se pot semnala zilnic, cu precadere pe parcursul celei de-a doua saptamani.

In Oltenia, dupa doua zile reci pentru aceasta perioada, cu o medie a temperaturilor maxime de 13 - 14 grade, urmeaza a se inregistra valori termice normale, astfel incat media maximelor va creste semnificativ si se va incadra, intre 27 aprilie si 8 mai, in intervalul 17 - 21 de grade. Tendinta regimul termic mediu nocturn este tot de crestere, de la medii in jurul a 2 grade pe 27 aprilie, cand vor fi conditii de bruma, la minime ce se vor incadra pana pe 8 mai, in medie, intre 5 si 9 grade. Va ploua pe arii extinse si moderat cantitativ in intervalele 25-26 aprilie si 1-2 mai si pe 29 aprilie, iar ploi in general slabe se pot semnala zilnic, cu precadere pe parcursul celei de-a doua saptamani.

La munte, media temperaturilor diurne va fi scazuta in primele doua zile, respectiv de doua - trei grade Celsius, dupa care va deveni normala pentru aceasta perioada din an si va oscila intre 7 si 11 grade, pana pe 8 mai. Tendinta regimul termic mediu nocturn este tot de crestere semnificativa, de la valori predominant negative pana pe 27 aprilie la medii pozitive ale temperaturilor minime, cuprinse intre un grad si 4 grade. Pe 25 - 26 aprilie, 29 aprilie si intre 1 si 3 mai va ploua pe arii extinse, moderat cantitativ, iar ploi in general slabe se vor semnala, temporar, cu precadere pe parcursul celei de-a doua saptamani. In primele doua zile, la altitudini mai mari vor predomina ninsorile.

Estimarile meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Ploi si temperaturi in scadere in toata tara. Prognoza meteo pentru inceputul saptamanii
Ploi si temperaturi in scadere in toata tara. Prognoza meteo pentru inceputul saptamanii

Luni, instabilitatea persista. Va ploua destul de mult, iar la munte vor fi precipitatii mixte. Vom avea maxime cuprinse intre 7 si 17 grade.

Regiunea din Romania care atrage anual mii de turisti curiosi. Experienta unica pe care toti vor sa o incerce
Regiunea din Romania care atrage anual mii de turisti curiosi. Experienta unica pe care toti vor sa o incerce

E agitatie mare in localitatile din Marginimea Sibiului, unde proprietarii de pensiuni fac pregatiri pentru Paste.

Locul din Romania care concureaza cu Austria in topul preferintelor strainilor:
Locul din Romania care concureaza cu Austria in topul preferintelor strainilor: "Descopera o rezervatie unica in Europa"

Sarbatorile de Paste petrecute in Apuseni concureaza oricand cu o vacanta petrecuta in Austria. Asta spun turistii din toata Europa care sunt asteptati in Valea Ariesului.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.