Cum îi ajută cărţile de care oamenii nu mai au nevoie pe suferinzii de boli incurabile


Ultimul update: Sambata 23 Februarie 2019 09:40
Data publicarii: Sambata 23 Februarie 2019 07:57
Categorie: Stiri actuale

Un proiect inedit a prins contur în Alba Iulia. Pentru a le întinde o mână de ajutor oamenilor care suferă de boli incurabile, o asociaţie din oraş a înfiinţat două Charity Shop-uri.

Conceptul este adus din Anglia şi pune la vânzare cărţi, sau alte obiecte donate de oameni cu suflet mare, în scopuri caritabile.

Curioşii, ori pasionaţii de literatură trec zilnic pragul acestui charity-shop. După un concept britanic, oamenii cu suflet mare pot cumpăra unul dintre cele 9 mii de volume, adunate din toată ţara, ori le pot răsfoi la o ceaşcă de ceai sau de cafea.

În urmă cu doi ani, soţii Roşiu au înfiinţat o asociaţie, din dorinţa de a ajuta oamenii care suferă de boli incurabile.

Ariana Roşiu - preşedinte Hospice Eliana: „Am avut până acum aproape 60 de familii în îngrijire. Sunt medic cu competenţe de îngrijiri paleative îngrijesc pacienţii la domiciliul lor”.

Iar aceasta nu este singurul charity-shop din oraş. Organizatorii spun că orice donaţie e binevenită, pentru a-i ajute pe cei suferinzi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Povestea băiatului care trăiește cu o boală rară. Cum îl puteți ajuta
Gestul emoționant al unui copil de 9 ani, impresionat de oamenii fără adăpost
Bani pentru cadouri, împărţiţi oamenilor sărmani în mai multe oraşe. Cine i-a donat
VIDEO PROTVPLUS.RO