Cum au petrecut Revelionul românii din străinătate. Au încins horele în întreaga lume
Indiferent pe ce fus orar au intrat în Noul An, românii de pretutindeni au petrecut până dimineață, în entuziasmul muzicii și a meniurilor după rețete ca acasă.
Gândurile tuturor au străbatut meridianele, la miezul nopții, când lumea întreagă și-a urat La Mulți Ani.
La Chicago, peste 100 de români au organizat o petrecere ca acasă și au dansat pe muzică populară.
Unii și-au umplut portbagajele cu de toate și au pornit spre alte țări de soare pline. Zeci de români au ales insula grecească Thassos.
După ce au ajuns pe insulă, turiștii au mâncat la tavernele preferate, apoi au dat o fugă pe plajă.
Au mâncat bunătăți de care se bucurau până acum doar vara. Caracatiță, calamari, dar si ciolan de porc la cuptor, sau porc umplut cu castane si prune în sos de citrice. Au dansat pe toate genurile de muzică, iar la miezul nopții s-au bucurat de un superb foc de artificii.
În schimb, un cuplu din Oradea a vrut să aibă zăpadă de Revelion. Așa că a ales o stațiune din Polonia, în Munții Tatra.
Turiști din Oradea: „Aici toată lumea vine pentru bucătărie tradițională foarte bună, și multă, multă mișcare. Zăpada-i excelentă”.
Adrian Gherman și soția sunt din Sovata. Au tinut să facă Revelionul în Germania, la rude.
Adrian: „La mulți ani, ProTV, La mulți ani la toată lumea din Sovata și prietenilor noștri”.
Cu sarmale, salată de boeuf, friptură, mămăligă, dar și cu multe prăjituri s-au ospătat și românii din Anglia în noaptea de sărbătoare.
Iar șoferii de TIR, veșnic pe drumuri, s-au oprit și au marcat împreună cu alti colegi trecerea în Anul Nou, cu artificii și șampanie fără alcool.