Cum arata resortul de lux din Madagascar pe care Mazare l-a luat cu 1 euro/mp. O noapte de cazare costa insa 100 de euro

Ultima actualizare: 17-06-2016 00:22

Urmarit penal, printre altele pentru retrocedari de terenuri, Radu Mazare isi numara banii din investitiile facute in trecut, inclusiv pe celebra insula Madagascar.

Pe un teren luat de el in concesiune, chiar pe malul oceanului, a aparut acum un resort, cu un investitor strain. Format din 16 bungalouri, locul vinde peisaje de vis si mancaruri ecologice. Deocamdata, fostul primar al Constantei nu se poate bucura de priveliste, pentru ca este asteptat la serviciu, in Egipt, unde a fost angajat consultant in turism.

16 bungalowuri, toate cu vedere spectaculoasa la Oceanul Indian. Asa este descris, pe pagina oficiala, primul resort din Madagascar dedicat iubitorilor de kite, un sport nautic cu panze care a devenit popular si la noi.

Cei aproape 300 de mii de euro pentru ridicarea complexului au fost asigurati de un investitor, iar terenul a fost pus la dispozitie de fostul primar al Constantei.

In 2012, Mazare a luat in concesiune, pe 99 de ani, aproape doua hectare de teren, cu deschidere spre mare in celebra insula. Asta pentru ca, potrivit legilor malgase, niciun strain nu are voie sa detina proprietati acolo.

A platit un euro pe metru patrat, dar a trebuit sa primeasca botezul sefului de trib din zona.

Radu Mazare: "Un fel de voodoo, ei cred in spiritele stramosilor care traiesc undeva sub pamant si atunci cand incepi o lucrare trebuie sa faca o incantatie. Mi-au dat si mie sa beau, e adevarat ca am baut dupa vrajitorul ala, care nu mai avea decat un dinte."

La resortul construit pe terenul concesionat de Mazare, o noapte de cazare costa de la 100 de euro in sus. Contactat telefonic, fostul edil a spus ca nu vrea sa faca nicio declaratie.

Ramane de vazut cand isi va programa concediul in Madagascar, mai ales ca, intre timp, si-a gasit de lucru in Egipt: consultant in turism pentru un viitor resort la malul Marii Rosii.

Radu Mazare este cercetat in libertate, in mai multe dosare penale. Intr-unul dintre ele, este acuzat ca a luat mita 9 milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit in obtinerea de autorizatii pentru diferite constructii sau pentru servicii de lucrari publice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO