Cum arata bradul de 20 de metri care va fi instalat la Sibiu. Turistii au fost impresionati: "E uimitor! Noi n-avem asa ceva"

Dată publicare: 13-11-2015 07:54
Dată actualizare: 16-11-2015 07:04


Mai este mai bine de o luna pana la Craciun, dar in unele orase din tara sunt scoase deja de la naftalina globurile si beteala. La Sibiu, primul care a ajuns in atentia publicului este bradul de 20 de metri, din Piata Mare.

Pana sa fie instalat insa acolo, a fost desfasurare de forte, dar si de aparate foto si blituri. Toata lumea aflata in zona in acele momente a fost cu ochii pe colosul "cu cetina tot verde".

"Uriasul" verde si-a facut cu greu loc printre masini, pe strazile din centrul orasului. Dupa mai multe hop-uri si o sumedenie de indicatii, bradul a ajuns in piata centrala. In timp ce unii se chinuiau cu transportul, terecatorii au organizat pe loc sedinte foto. Aparatele au fost pregatite imediat pentru un selfie numai bun de pus in rama.

Turist: "Nu ne-am asteptat sa gasim acum in Sibiu venirea bradului. E foarte fain!"

In timp ce unii se minunau, bradul era instalat in Piata Mare. Nici de aceasta data n-au lipsit publicul si bliturile! Cativa turisti straini au urmarit fascinati intreaga operatiune.

Turist: "E o noutate pentru mine, e pentru prima data cand vad un pom de craciun pentru ca in tara mea avem doar brazi artificiali. Abia astept sa-l vad impodobit."

Turist: "E urias, noi nu avem asa ceva in tara noastra. E uimitor. E real si vreau sa-l ating!"

Turist: "E fantastic pentru imi aminteste de regiunile impadurite. De acasa si din Roamnia."

Din 20 noiembrie, si pana in primele zile ale noului an, bradul va trona in mijlocul pietei si va fi vedeta Targului de Craciun!

Mirela Gligore, purtatorul de cuvant al Primariei Sibiu: "A fost recoltat de pe un teren privat masurand aproximativ 20 de metri. Bradul va fi impodobit zile uramtoare cu siruri luminoasae si globuri."

Localnic: "Saptamana care vine, cand se deschide, il urmarim sa vedem cat e de impodobit. Si cine sa se bucure cel mai mult, se vor bucura copiii. Si noi oamnii mari, un pic."

Dupa sarbatori, bradul va fi transformat in lemn de foc si donat oamenilor nevoiasi.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO