Cristian Ghinea a fost investit in functia de ministru al Fondurilor Europene. Klaus Iohannis a semnat decretul de numire

Dată publicare: 27-04-2016 12:19
Dată actualizare: 30-04-2016 07:12


Cristian Ghinea este noul ministru al fondurilor europene. El a fost investit in functie miercuri la Palatul Cotroceni, in prezenta lui Klaus Iohannis.

Cu aceasta ocazie, presedintele a explicat si la ce se referea cand a spus ca este nemultumit e guvern.

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei: Am facut o afirmatie care nu stiu daca a fost foarte bine inteleasa, cea cu 'am ceva nemultumiri legate de Guvern'. Asta a fost una din nemultumirile mele pe zona fondurilor europene. Astfel de nemultumiri le am, le discut cu prim ministrul Ciolos si dupa cum se vede ele se rezolva. Nu exista nemultumiri care duc la vreun circ intre palate sau la certuri intre presedinte si prim ministru.

Vizati erau asadar ministrul Muncii, cel al Fondurilor Europene si ministrul Culturii. Toti au demisionat intre timp. Cristian Ghinea a intrat in guvern in noiembrie 2015, ocupand functia de consilier pe probleme europene. A absolvit scoala de stiinte politice si are un masterat de la London School of Economics.

De asemenea, seful statului a semnat decretul prin care ia act de demisia Aurei Raducu din functia de ministru al Fondurilor Europene.

Aura Raducu si-a depus demisia luni, la solicitarea premierului.


VIDEO PROTVPLUS.RO