Cristian Cioaca, executat silit. Avocatul familiei Elodiei a depus cererea la Curtea de Apel Brasov

Ultima actualizare: 04-10-2014 06:59
Cristian Cioaca

Avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, a depus la un executor judecatoresc cerere pentru executarea silita a bunurilor lui Cristian Cioaca in contul daunelor morale pe care fostul polițist este obligat sa le plateasca familiei Elodiei.

Avocata Crina Radu a declarat, miercuri, ca in cursul zilei de marți a depus la un executor judecatoresc de pe langa Curtea de Apel Brașov o cerere de executare silita a bunurilor lui Cristian Cioaca in contul daunelor morale pe care acesta trebuie sa le plateasca familiei fostei sale soții, potrivit Mediafax.

Crina Radu a precizat ca a cerut executarea silita a sumei totale de 250.000 de euro. Din aceasta suma, 150.000 de euro reprezinta despagubirile morale pentru mama Elodiei, Emilia Ghinescu, la care se adauga 100.000 de euro daunele morale stabilite de Curtea de Apel Pitești pentru fratele Elodiei, Robert Constantin Ghinescu. Avocata familiei Ghinescu a mai spus ca nu a putut cere executarea silita și pentru suma stabilita de instanța ca daune morale pentru fiul cuplului Cioaca-Ghinescu, intrucat bunica acesteia, Emilia Ghinescu, nu este reprezentantul legal al copilului. Potrivit sentinței Curtii de Apel Pitești, Cristian Cioaca trebuie sa plateasca fiului sau, Patrick-Matei Cioaca, 130.000 de euro daune morale pentru uciderea mamei sale.

"Executorul urmeaza sa afle ce sume, conturi sau sume de bani mai are Cristian Cioaca și sa procedeze conform legii in astfel de situații” a spus Cina Radu. In 18 iunie, politistul Cristian Cioaca a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Pitesti la 15 ani si opt luni de inchisoare pentru uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, disparuta in urma cu sapte ani, pedeapsa fiind mai mica decat cea data de Tribunalul Arges, de 22 de ani de inchisoare. Prin aceeași sentința, magistratii Curtii de Apel Pitesti au decis majorarea valorii daunelor morale pe care politistul trebuie sa le plateasca familiei Ghinescu.

Astfel, au majorat de la 100.000 de euro la 150.000 de euro despagubirile pentru Emilia Ghinescu si de la 50.000 de euro la 100.000 de euro despagubirile pentru Robert Constantin Ghinescu, fratele Elodiei. Totodata, au fost majorate despagubirile reprezentand daune morale pentru Patrick-Matei Cioaca, fiul politistului si al avocatei, de la 100.000 de euro la 130.000 de euro, stabilindu-se ca prestatia periodica lunara acordata acestuia sa fie achitata de Cioaca pana la implinirea de catre copil a varstei majoratului, iar dupa aceasta data pana la finalizarea studiilor, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 25 de ani. Cristian Cioaca iși executa pedeapsa la Penitenciarul Colibași.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO