Cine e tânărul de 28 ani, tatăl a doi copii, înjunghiat în plină stradă. Criminalul abia ieșise din închisoare

Ultima actualizare: 10-09-2020 20:11

O crimă înfiorătoare, săvârşită de un traficant de droguri din Sibiu, care a părăsit arestul la domiciliu, aduce din nou în atenţie problema monitorizării deţinuţilor cu brăţări electronice.

Individul a ieşit din locuinţa şi a ucis pe stradă un tânăr, care avea acasă doi copii. Îl bănuia că în trecut a avut o relaţie cu iubita lui şi a vrut să îl pedepsească. În România, se vorbeşte de mulţi ani despre un Sistem Informatic de Monitorizare Electronică a celor arestaţi, însă proiectul de lege aşteaptă încă din primăvara, să fie dezbătut în Camera Deputaţilor.

Criminalul a plecat din arest ca și cum ar fi fost un om liber

 

Individul acuzat de omor se numeşte Robert Avram şi are 26 de ani. Era arestat la domiciliu pentru trafic de droguri.

Azi-noapte, a ignorat măsură restrictivă şi a ieşit din locuinţa.

Bănuia, susţin surse din ancheta, ca în trecut - cât a stat în închisoare, tot pentru trafic de stupefiante - un tânăr din Şelimbăr ar fi avut avut o legătură cu iubita lui.

S-a întâlnit cu rivalul pe o stradă şi l-a ucis. Mai multe strigăte de ajutor i-au alertat pe cei care stau în zonă.

Martor: "Pe la 3 fără 10 strigă aicea chemaţi salvarea că moare omu, chemaţi salvarea. Şi m-am uitat aicea de la mine de pe geam şi am văzut aici om întins jos."

Un echipaj al ambulanței a fost trimis în zona însă când au ajuns doctorii, victima nu mai respira.

Martorii l-au descris pe agresor şi au vorbit şi despre un al treilea bărbat care a asistat la confruntare. Tânărul acuzat acum de crimă locuia în apropiere şi a fost imediat găsit. Atât el, cât şi amicul care l-a însoţit au fost duşi la secţie pentru audieri.

Suspectul a fost reţinut pentru omor - după ce arma crimei, un cuţit, a fost găsită de poliţişti în râul Argintului.

Elena Welter, purtător de cuvânt IPJ SIBIU: "Pe fondul unor neînțelegeri mai vechi, între doi tineri ar fi izbucnit un scandal în urma căruia unul l-ar fi înjunghiat pe celălalt."

Martor: "Acuma unu-i în pământ şi celălalt se duce în puşcărie şi s-a încheiat şi pentru unul şi pentru altul"

Tânărul ucis avea 28 de ani. Era căsătorit şi a lăsat în urmă doi copii mici.

Suspectul fusese verificat de poliție chiar în ziua crimei

 

Cazul readuce în atenţie felul în care cei arestaţi la domiciliu sunt supravegheaţi de autorităţi în România.

În ziua de dinaintea crimei, suspectul Robert Avram fusese verificat la domiciliu de poliţistul care îl controla, dar nu a fost suficient.

Noaptea, individul a putut să plece de parcă ar fi fost un om liber. La noi în ţara braţările de monitorizare a infractorilor sunt încă doar la nivel de promisiune.

Dumitru Coarnă, președinte SNPPC: "E vorba de un arestat la domiciliu care a fost verificat în cursul zilei de un poliţist care îl avea în responsabilitate.
Reporter: Astfel de verificări se fac doar ziua?
Dumitru Coarnă, președinte SNPPC: "Se fac şi ziua şi noaptea, în funcţie de informaţiile pe care le deţinem. dar pe cale de excepţie, dacă avem informaţii că omul are în intenţii acest lucru s-ar fi dispus verificare succesivă şi pe timpul nopţii. Astea sunt mijloacele de care dispunem, o verificare directă, nu avem acele monitorizări electronice să observăm dacă pleacă din locul stabilit de instanţa de judecată."

Proiectul privind monitorizarea persoanelor certate cu legea şi cu ajutorul unor brăţări electronice a fost făcut deja şi a fost aprobat de senatori încă din luna martie. Documentul vorbeşte despre înfiinţarea unui sistem informatic cu dispecerate care dau imediat alertă când o persoană plasată de instanţă în arest la domiciliu părăseşte nejustificat spaţiul. Problema e ca în ultimele 5 luni acest proiect nu s-a mişcat din Camera Deputaţilor.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!