Crăciun la Palatul Lahovary, cu muzică și delicii italiene. ”Pentru atmosfera frumoasă și relaxarea de care putem avea parte”

Ultima actualizare: 18-12-2021 11:55

A fost petrecere mare, vineri seară, în fosta locuință a familiei Lahovary, de pe Calea Dorobanți.

 

Mii de persoane au venit să petreacă un „Crăciun la palat” în curtea clădirii în care a copilărit Martha Bibescu Lahovary, romancieră, poetă, politician român și cavaler al Legiunii de Onoare.

Clădirea, care are o istorie de peste 130 de ani, a fost proiectată de arhitectul elvețian Louis Blanc, în stilul Renașterii Franceze.

Este una din casele familiilor importante care s-au mutat, la finalul secolului XIX, pe această arteră istorică, unde au mai locuit Iuliu Maniu, Alexandru Macedonski sau Take Ionescu.

Vineri seară a fost readusă la viață, iar vizitatorii au fost invitați să se bucure de o lecție de istorie, îmbinată cu muzica electronică.

 

”Pentru atmosfera frumosă și relaxarea de care putem avea parte”

 

Edmond Niculuşcă, organizator: ”O casă ridicată de Ion Lahovary la începutul secolului XX, unul dintre puținele palate care la 1900 avea baie, apă caldă și electricitate. La 15 ani a fost logodită Martha Bibescu în acestă casă, Martha Bibescu care a fost o personalitate extrem de importantă la nivel european”.

Tânără: ”Să aud puțin despre istoria orașului și despre istoria clădirii, pentru că sunt super pasionată de patrimoniu”.

Mulţi au venit pentru muzică şi atmosferă, însă nici deliciile italiene nu au lipsit de la eveniment, mai ales că palatul găzduieşte acum sediul unei școli italiene.

Cannoli siciliani tradiționali, umpluți cu ricotta, cassata siciliană

Tânără: „Îmi place mult, am venit mai mult întâmplător și mi-a plăcut și atmosfera și muzica, și dulciurile, după cum vedeți ne-am și luat ceva. Un cheesecake cu caramel”.

Bărbat: „Pentru atmosfera frumoasă și relaxarea de care putem avea parte din când în când. Știu că e a doamnei Martha Bibescu, a fost, nu știu foarte multe detalii, dar e în orice caz o clădire extraordinară”.

Accesul la eveniment a fost permis doar pe baza certificatului verde.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO