Corina Suteu ar putea fi noul ministru al Culturii. Alexandrescu: "In Opera este o rezistenta la schimbare"

Ultima actualizare: 01-05-2016 00:20

"Opera a fost un pretext, am deranjat multe lucruri", sustine Vlad Alexandrescu, la o zi dupa ce premierul i-a cerut demisia.

Mai multi oameni de cultura au protestat impotriva deciziei, iar Dacian Ciolos a incercat sa le explice joi de ce il schimba pe Ministrul Culturii.

Joi, premierul s-a intalnit cu posibilul inlocuitor, actualul secretar de stat Corina Suteu.

Tudor Chirila: "Puneti in balanta o viziune cu un caz particular. Si va mai spun ceva: nici Tiberiu Soare, nici Conta, nici George Calin, nici Dinca, urmarit de DNA, nu au dat explicatii pentru incapacitatea lor de a gestiona acest conflict
Dacian Ciolos: Dar o sa dea...
Tudor Chirilanu este de competenta ministrului culturii decat sa numeasca director, nu sa rezolve aceste probleme
Dacian Ciolos nu, nu i se cere lui sa rezolve problemele de la opera
Tudor Chirila: pai pentru ce il demiteti atunci, domnule?
Dacian Ciolos: pentru ca in continuare nu este o conducere stabila care sa poata lua masuri acolo
Tudor Chirila: Nu credeti ce spuneti, domnule Ciolos!

Dacian Ciolos Faptul ca deja de doua saotamani se tot numesc si demit directori si in continuare ramane acolo o tensiune, ii creeaza o slabiciune lui, ca ministru


Ada Solom, producator de film: "Nu se pot judeca oamenii pentru pasii pe loc pe care i-au facut, atata timp cat sunt mult mai multi pasi inainte pe care oamenii astia i-au facut"

Serban Sturdza, Presedintele Ordinului Arhitectilor: "A inceput cateva reforme pentru patrimoniul arhitecturii romanesti extrem de importante, pe care le asteapta lumea poate de 20 de ani"


Vlad Alexandrescu: "De la un anumit punct incolo a devenit un pretext pentru ca intr-adevar cred ca am deranjat foarte multe lucruri, faptul ca am iesit in strada sa opresc camioanele si buldozerele care distrugeau monumente istorice a produs o emotie, faptul ca am introdus Rosia Montana pe lista indicativa a patrimoniului UNESCO iarasi a produs emotii. Deci e foarte clar ca exista foarte multe grupuri de interese care nu isi doresc ca monumentele istorice din Romania sa fie protejate"

La Opera, pe fondul disputelor dintre tabara Alina Cojocaru - Kobborg si sustinatorii lui Tiberiu Soare, Vlad Alexandrescu a schimbat 4 conduceri.

Vlad Alexandrscu: "In opera e o rezistenta masiva la schimbare, oamenii de acolo nu isi doresc sa ramana decat ei insisi. "

In locul lui Vlad Alexandrescu ar putea fi numita Corina Suteu, adusa chiar de el la minister. Premierul Ciolos le-a promis protestatarilor ca noul ministru va continua proiectele reformatoare incepute de echipa lui Alexandrescu. Suteu a fost joi dimineata la discutii cu premierul Dacian Ciolos. Decizia ar urma sa fie luata in ideea continuitatii la acest minister, dupa ce premierul le-a promis miercuri seara protestatarilor ca noul ministru va urma toate proiectele lui Vlad Alexandrescu.

Vlad Alexandrescu a declarat pentru Stirile ProTV, in legatura cu demisia sa, ca „Opera a fost un pretext, am deranjat multe persoane pentru ca am introdus Rosia Montan in Patrimoniul National si am propus-o pe lista Patrimoniului UNESCO, precum si pentru ca am oprit buldozerele care distrugeau monumente – vezi Casa ASE” (casa Nanu Muscel din Piata Romana).

Corina Suteu a fost recomandata de altfel de Alexandrescu, iar nominalizarea sa ar fi in spiritul schimbarilor facute de Ciolos in Guvern prin inlocuirea ministrilor cu secretari de stat. Fosta sefa a UNITER si a ICR New York, Suteu s-a remarcat in domeniul managementului cultural, fiind implicata in proiecte precum "Bucuresti - Capitala europeana a culturii 2021".. De cand a intrat in Guvern. s-a ocupat mai ales de modificarea Legii Cinematografiei.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
How To TikTok
Cum să te costumezi de Halloween

08:24
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!