Suedezi sufocati de cersetorii romani, in vizita la ei acasa. Reactia nordicilor cand au vazut palatele tiganilor din Arges

Ultima actualizare: 22-09-2015 06:58

Disperati de cersetorii romani care se inmultesc la ei in tara, suedezii ne-au facut o vizita.

Au mers in judetul Arges, de unde ar proveni cei mai multi dintre tiganii care ajung in tarile nordice, si au stat de vorba cu edilii, poate-poate gasesc impreuna o rezolvare. Cand au vazut insa ce palate au tiganii din cersit, suedezii au ramas fara cuvinte.

Delegatia suedeza trimisa in Romania sa rezolve problema cersetorilor romani s-a imbracat la patru ace si a vizitat cateva localitati din judetul Arges, de unde ar proveni cei mai multi dintre cei ajunsi pe meleagurile lor.

"Scopul vizitei noastre e sa aflam mai multe despre situatia voastra si sa vedem cum putem colabora. La noi in tara exista foarte multi cersetori care vin din Romania si Bulgaria” au declarat cei din delegatia suedeza.

In localitatea Titesti palatele tiganilor si masinile scumpe parcate in curti i-au lasat pe suedezi muti de uimire.

Florin Tecau presedinte C.J. Arges: "Au ramas surprinsi sa vada situatia materiala a romilor, case foarte mari in unele zone, cate 2-3 autoturisme in curte. Comentariile au fost putine, dar au fost surprinsi, se vedea pe fata dansilor."

60% din tiganii care cersesc in Suedia provin din localitati din Arges - sustin suedezii care au venit aici in vizita.

Tiganca: Sunt plecati toti in toate tarile. Reporter: Si ce fac acolo?
Tiganca: Muncec cu ziua, manca si ei, cu copiii dupa ei, cu familia! Imbogatiri n-or face de pe-acolo!

Reporter: Cati oameni sunt plecati?
Tigan: Jumatate din sat! Unii la munca, unii la capatat !
Reporter: Si capata suficient cat sa-si faca un rost pe-aici ? Ati auzit ca vor sa-i trimita inapoi ?
Tigan:Da.
Reporter: Si ce-or sa faca ?
Tigan: Nu stim ce-or sa faca ... Daca nu le da servici, poate se apuca de altele

Reporter: Sunt milosi strainii? Va dadeau bani?
Tiganca: Da, sunt milosi strainii, nu e ca romanii nostri ! Ne dadeau si cate 25 de centi, 10 centi. Strangeam si noi cate 10 euro pe zi.

Primarii celor mai mari orase si parlamentari din Suedia sunt cei care au trimis delegatia in Romania. Misiunea lor e sa colaboreze cu autoritatile romane si sa puna la punct un program de "repatriere" a tiganilor. Si mai mult, ei trebuie sa gaseasca mijloace care sa-i determine pe acesti oameni sa nu-si mai paraseasca tara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO