Copilul lui Cristian Cioaca a fost gasit la scoala, unde a fost asteptat de catre sora politistului

×
Codul embed a fost copiat

Copilul lui Cristian Cioaca a fost gasit, vineri, de catre angajatii Directiei pentru Protectia Copilului la scoala Generala nr 16 din Pitesti, unde este elev in clasa intai, si au mers cu acesta la locuinta surorii politistului.

Conform reprezentantilor Directiei Generale de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului (DGASPC) Arges, copilul in varsta de 8 ani era la scoala, fiind asteptat, la terminarea cursurilor, de catre sora politistului, care il are in grija.

"Copilul a fost gasit la cursuri de catre angajatii nostri, dupa ce nu a fost gasit la locuinta tatalui sau, Cristian Cioaca si nici la locuinta parintilor politistului din localitatea Albota. Vom avea o discutie cu sora lui Cristian Cioaca, cea care are grija de el, si va fi facuta o ancheta pentru a se stabili ce este mai bine pentru acest copil in acest moment. Mama Elodiei, doamna Emilia Ghinescu, ne-a trimis pe fax un document prin care solicita o ancheta sociala si isi exprima dorinta de a i se incredinta copilul, dar aceasta actiune o poate face doar justitia. Am inteles ca doamna Ghinescu a depus la Tribunalul Arges solicitarea pentru obtinerea unei ordonante presedintiale pentru obtinerea copilului, iar sedinta de judecata ar fi marti", a declarat directorul DGASPC Arges, Adrian Macovei.

Copilul lui Cristian Cioaca este elev in clasa intai la scoala Generala nr 16 din Pitesti, iar reprezentantii scolii spun ca acesta are rezultate foarte bune.

"Copilul are rezultate foarte bune, noi incercam sa-l protejam, avem si un psiholog care se ocupa de copii, inclusiv de acest elev. Nu sunt probleme scolare, dimpotriva, vine la cursuri si invata foarte bine", a declarat directorul scolii Generale nr. 16 din Pitesti, profesor Alin Vlad.

Citește și
Elodia
"Elodia poate fi IN VIATA". Dovezile SOC care rastoarna complet situatia in cazul lui Cioaca
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Angajatii de la Protectia Copilului Arges au mers vineri la locuinta lui Cioaca din Pitesti, apoi la domiciliul mamei acestuia din Albota pentru a verifica daca fiul politistului, Patrick, poate sa ramana in grija acestora, insa nu au gasit pe nimeni.

Potrivit reprezentantilor Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Arges, baietelul de opt ani a fost cautat atat la locuinta lui Cristian Cioaca din Pitesti, cat si la domiciliul bunicilor copilului din localitatea Albota.

"Copilul este in custodia parinteasca, are doar tata, iar tatal este arestat. Vom face o ancheta sociala si vom vedea in ce conditii creste copilul, iar instanta va decide daca acesta ramane in incredintarea familiei lui Cristian Cioaca sau se va lua alta masura speciala. Deocamdata copilul nu a fost gasit nici la locuinta din Pitesti a lui Cristian Cioaca, nici la locuinta parintilor politistului", a declarat directorul DGASPC Arges, Adrian Macovei.

El a precizat ca, in ianuarie 2008, Protectia Copilului Arges a facut o ancheta in cazul copilului lui Cristian Cioaca si al Elodiei Ghinescu, la solicitarea DGASPC Brasov.

"A fost o ancheta serioasa in care am constatat atunci ca acest copil creste in bune conditii. Vom vedea acum care sunt constatarile si vom dispune masuri in consecinta", a mai spus directorul DGASPC Arges.

Emilia Ghinescu, mama Elodiei, a afirmat ca a instiintat-o pe avocata Crina Radu despre faptul ca doreste sa ia in grija copilul fiicei sale.

"Vreau sa-l luam sa-l crestem noi, este singurul nostru nepot. Probabil ca Patrick era la scoala, de aceea nu l-au gasit dar trebuie sa-l gaseasca. Eu am luat legatura cu doamna avocat Crina Radu si i-am spus sa faca demersurile pentru ca nepotul meu sa-mi fie dat sa-l cresc, nu poate sa ramana copilul la familia unui criminal", a declarat Emiia Ghinescu.

Joi, reprezentantii DGASPC Arges anuntau ca angajatii institutiei vor face o ancheta cu privire la situatia baietelului lui Cristian Cioaca, pentru a stabili daca acesta poate ramane in ingrijirea familiei politistului.

Politistul Cristian Cioaca, principalul suspect in cazul uciderii sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, a fost arestat, miercuri, de Curtea de Apel Bucuresti, care a admis recursul procurorilor fata de cercetarea sa in libertate, hotarata de Tribunal Bucuresti.

Dupa anuntarea hotararii instantei, Cioaca a fost ridicat de politisti de la locuinta sa din Pitesti, incatusat si dus la sediul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Arges.

Ulterior, Cioaca a fost dus la arestul central al Politiei Capitalei.

Seful IPJ Arges a dispus, miercuri seara, suspendarea din functie a inspectorului principal Cristian Cioaca. Tribunalul Bucuresti (TB) a respins, in 28 noiembrie, cererea de arestare preventiva a politistului Cristian Cioaca, principalul suspect in cazul uciderii Elodiei Ghinescu, data disparuta din septembrie 2007.

Articol recomandat de sport.ro
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Citește și...
Patrick, fiul Elodiei, are nevoie de consiliere psihologica. Cu cine sta Cristian Cioaca in celula
Patrick, fiul Elodiei, are nevoie de consiliere psihologica. Cu cine sta Cristian Cioaca in celula

Cu o mama despre care nu se mai stie nimic de 5 ani si un tata arestat pentru 29 de zile, baietelul sotilor Cioaca-Ghinescu are nevoie de consiliere.

"Elodia poate fi IN VIATA". Dovezile SOC care rastoarna complet situatia in cazul lui Cioaca

"Desi o instanta a declarat-o pe Elodia moarta, nu este totusi exclus ca ea sa fie in viata!" - este unul din motivele pentru care magistratii Tribunalului Bucuresti au decis ca politistul Cristian Cioaca poate fi cercetat in libertate pentru crima.

Anchetatorii au gasit urme de sange apartinand Elodiei Ghinescu pe tocul pistolului lui Cioaca
Anchetatorii au gasit urme de sange apartinand Elodiei Ghinescu pe tocul pistolului lui Cioaca

Anchetatorii au gasit urme de sange apartinand Elodiei Ghinescu pe tocul pistolului lui Cristian Cioaca, gasit in torpedoul masinii lui, pe mocheta din portbagaj si in mai multe locuri din apartamentul lor.

Recomandări
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat vineri drept inacceptabile presupusele activităţi de spionaj rusesc descoperite recent în Germania şi Marea Britanie şi a avertizat că aliaţii îşi coordonează foarte atent reacţia scrie AFP.

Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit
Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit

Craterul din centrul orașului Slănic Prahova s-a adâncit peste noapte cu 20 de centimetri. Deja 42 de oameni au fost evacuați din locuințe. Două familii care n-au avut unde să se ducă sunt găzduite temporar în pensiuni din zonă.

Rusia loveşte reţeaua feroviară din Ucraina pentru a paraliza transporturile militare, inclusiv ajutorul militar occidental
Rusia loveşte reţeaua feroviară din Ucraina pentru a paraliza transporturile militare, inclusiv ajutorul militar occidental

Rusia bombardează reţeaua feroviară a Ucrainei pentru a "paraliza" aprovizionările militare, inclusiv ajutorul militar occidental, Moscova pregătind o nouă ofensivă, a declarat vineri un responsabil de securitate ucrainean, citat de AFP.