Copilul de 10 ani, ranit dupa ce o poarta de fotbal s-a prabusit peste el, ramane in stare grava. Cum s-a petrecut accidentul

25-05-2016 18:28

Un baietel de 10 ani a ajuns in stare grava la spital, cu ruptura de ficat, dupa ce o poarta de fotbal s-a prabusit peste el, si l-a strivit. Incidentul deosebit de grav, a avut loc pe un teren de sport din localitatea Corbu, in judetul Constanta.

Un alt copil s-ar fi agatat in joaca de scheletul metalic si acesta a cazut cu zgomot. Ranitul a fost operat in cursul noptii, insa in cele din urma a fost adus la ''Spitalul Fundeni''. Potrivit celor care au asistat impietriti la scena totul s-a intamplat fulgerator. Opt copii asteptau pe un teren secundar sa fie chemati la antrenament.

Constantin Borta, antrenor: Nu era in timpul programului, urma sa faca urmatorul antrenament, erau pe
terenul 2, se jucau cu mingea. Un copil s-a agatat de bara si a cazut bara pe minor. Cand l-am vazut jos, i-am dat primul ajutor pana cand a venit ambulanta.
Reporter: Cine trebuia sa-l supravegheze pe copil ?
Antrenor: Parintele !
Reporter: Si parintele sau era aici ?
Antrenor: Era aici.

Antrenorul grupei de copii, care este si presedintele clubului de juniori din Corbu, spune ca are grija de elevii sai de la inceputul pana la sfarsitul antrenamentului. In rest, cei mici ar trebui supravegheati de parinti. Barbatul a precizat ca portile mobile au fost instalate de curand si le-a spus de mai multe ori adultilor sa nu-i lase pe cei mici sa se apropie de ele. Atat mama copilului ranit cat si a celui care a provocat tragedia erau acolo.

Constantin Borta, antrenor: Nu sunt stabile. Daca se agata de ele, normal cad.
Reporter: Daca ar fi fost lovite cu mingea ar fi cazut ?
Antrenor: Nu, niciodata, niciodata !

Ana Maria Bostan, mama unui copil: Antrenorul tot striga la ei sa nu se apropie de acea bara ca nu este inca fixata, fusese adusa de dimineata.
Reporter: A cui este responsabilitatea pana la inceperea antrenamentului?
Mama: A noastra, a parintilor, cu totii eram acolo, o mica neatentie.

Un elicopter SMURD l-a transportat de urgenta pe ranit la spitalul din Constanta. Era in stare grava, cu hemoragie interna.

Mihnea Avram director medical Spitalul Judetean Constanta: "Traumatism grav hepatic, rupturi de ficat. A fost reanimat, a intrat direct in sala de operatie, s-a stapanit hemoragia."

Pentru a elimina oric risc, baietelul a fost transferat la Spitalul Fundeni. Miercuri dimineata a fost operat din nou. Cazul a ajuns acum in atentia politistilor.

Tags: poarta, copil, fotbal,


VIDEO PROTVPLUS.RO