Copiii, rasfatati de ziua lor cu iesiri la iarba verde si pescuit. Scolile au organizat excursii cu profesorii si parintii

Ultima actualizare: 04-06-2015 07:06

Cei care nu au ajuns la mare, dar se bucura de o superba zi libera dupa Rusalii au profitat de soare si au iesit la iarba verde. Cei mai bucurosi de escapadele in familie sunt copiii, mai ales ca este si ziua lor.
 

In fum de gratare, jocuri cu mingea, eventual pescuit sau drumetii prin padure, toata ziua de luni se anunta de poveste.

Inca de la primele ore ale diminetii, cei dornici de o zi perfecta la iarba verde, s-au indreptat spre cele mai bune zone de gratar. La Iasi, de exemplu, am intalnit si excursii cu scoala: profesori, parinti si peste 40 de elevi s-au desfasurat in voie.

Evident cei mari le-au pregatit copiilor de ziua lor bucate alese dupa pretentiile fiecaruia si in asteptarea bunatatilor, cei mici si-au consumat energia la joaca.

Cristian Paznicu, profesor de istorie: "Fiind ziua copiilor ne-am gandit sa-i scoatem la o iarba verde la o miscare, dupa ce se joaca si se mai obosesc si isi mai consuma energia avem un gratar."

In poienitele de langa Cluj, aceeasi atmosfera de vacanta. Oamenii au venit pregatiti sa stea la soare, dar si sa se infrupte din meniurile pregatite special pentru gratarele incinse.

Copiii s-au distrat cel mai mult, mai ales daca in zona se putea pescui.

Reporter: Ce vrei sa prinzi?
Copil: Musca de mare.

Ziua de luni este ca o avampremiera pentru vacanta mare, mai ales ca, din punct de vedere calendaristic, putem spune ca a inceput vara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO