Coloana Infinitului, vandalizata din nou. O fata de 17 ani si-a scrijelit numele, cu politistii la cativa metri de ea

Ultima actualizare: 15-04-2017 06:55

Un nou act de vandalism la Coloana Infinitului. La o saptamana dupa ce o fata de 12 ani a scrijelit opera lui Brancusi, o adolescenta de 17 ani a gasit de cuviinta sa isi scrie numele in acelasi loc.

Tanara a folosit fermoarul de la un portofel pentru a fi sigura ca numele ei nu va fi sters usor. Politistii au amendat-o si i-au deschis un dosar penal.

Tanara venita din Drobeta Turnu Severin cu alti prieteni a profitat de natentia politistilor locali care se aflau la cativa metri distanta. Cand agentii au vazut cum fata isi scrijelea numele pe monument, a fost prea tarziu.

Alexandra Petrita, purtator de cuvant Politia Locala a Municipiului Targu Jiu: "Tanara de 17 ani din Drobeta Turnu Severin a zgariat stratul protector al Coloanei fara Sfarsit. Aceasta a fost predata Inspectoratului Judetean de Politie Gorj in vederea continuarii cercetarilor."

Pe langa dosarul penal deschis pe numele sau pentru distrugere, tanara a primit si o amenda de 500 de lei.

Turist: "Foarte urat, nu se face asa ceva. Nu are voie sa puna mana, asa ne au spus domnii politisti."

Unii turisti sunt de parere ca autoritatile locale ar trebui sa impuna un perimetru de siguranta pentru ca nimeni sa nu se poata apropia prea mult de monument.

Adrian Tudor, viceprimar municipiul Targu Jiu: "In acest moment avem toate avizele pentru a monta camerele de supraveghere. O sa luam o decizie daca mai permitem apropierea de opere, atingerea operelor sau va fi nevoie sa impunem si alte restrictii."

Lucrarea lui Constantin Brancusi a fost restaurata complet in 1999, cu ajutorul unui imprumut luat de la Banca Mondiala, restaurarea vizand atunci inclusiv indepartarea zgarieturilor si a numelor scrijelite pe modulul de la baza lucrarii.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO