Colegiul Medicilor cere denunțarea rapidă a încercărilor de fraudare a vaccinării. „Persoanele vinovate trebuie să răspundă”

Ultima actualizare: 31-08-2021 14:41
vaccinare
Getty

Colegiul Medicilor face un apel către doctori și autorități să denunțe și să ia măsurile legale împotriva persoanelor care încearcă sau au obținut fraudulos adeverințe de vaccinare.

„Colegiul Medicilor din România solicită autorităților competente să verifice cât mai rapid aceste informații și să ia măsurile legale care se impun, deoarece, în eventualitatea existenței unor încălcări ale legii, persoanele vinovate trebuie să răspundă mai ales în contextul în care vorbim despre lucruri care vizează sănătatea publică” a transmis Colegiul medicilor, într-un comunicat.

„Noi, ca reprezentanți ai medicilor, susținem vaccinarea din perspectiva medicinei bazate pe dovezi științifice. Medicii au fost, sunt și vor fi un reper de moralitate, credibilitate și al luptei cu această pandemie și considerăm că trebuie identificate rapid situațiile de vaccinare fictivă, dacă ele există, și cercetate lucrurile, pentru ca acest fenomen extrem de periculos să poată fi stopat și, sub nici o formă, să nu se asocieze cu eforturile personalului medical atât în a vaccina populația țării, cât și în a gestiona eficient pandemia în România.

Este foarte grav ca, în timp ce unii colegi medici, și nu numai, și-au dat viața în încercarea disperată de a lupta împotriva acestei pandemii, uneori cu mâinile goale, în momentul în care avem cel puțin o soluție prezentată la nivel internațional că poate contribui la stoparea acestei pandemii, să auzim de cazuri ale unor oameni ajunși în stare critică în terapie intensivă, și care, deși apăreau că sunt vaccinați, în realitate nu fuseseră”, a declarat prof. univ. dr. Daniel Coriu, președintele CMR.

Biroul Executiv al CMR face un apel și către membrii săi, medicii României, ca în cazul în care primesc sau află de astfel de solicitări să se adreseze autorităților, „deoarece vorbim de o problemă de sănătate publică, care ne privește pe noi toți și care poate avea impact asupra sănătății noastre, a tuturor.”

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO