Circulația mai multor tramvaie si troleibuze, oprită în zona Piața Sudului din cauza unui incendiu la o substație electrică

Ultima actualizare: 02-05-2022 21:22
pompieri
Facebook.com

Circulaţia tramvaielor 1 şi 10 şi a troleibuzelor 73 şi 76 este blocată din cauza unui incendiu la substaţia Niţu Vasile, eveniment ce a condus la întreruperea tensiunii reţelei de contact în zona Piaţa Sudului, a transmis, luni seara, STB.

"Astăzi, 2 mai 2022, la ora 16:05, s-a produs un incendiu la substaţia Niţu Vasile, ce a condus la întreruperea tensiunii reţelei de contact în zona Piaţa Sudului, ducând la blocarea circulaţiei tramvaielor liniilor 1 şi 10 şi a troleibuzelor liniilor 73 şi 76. Incendiul a fost stins cu sprijinul ISU Bucureşti - Ilfov la ora 18:38. După lichidarea incendiului s-au analizat toate posibilităţile repunerii pe traseu a tramvaielor şi a troleibuzelor afectate. Din păcate, avaria majoră produsă în reţeaua electrică nu poate fi remediată rapid, STB SA fiind astfel în situaţia de a lua măsuri operative pentru ca utilizatorii transportului public să poată utiliza în continuare serviciile societăţii", precizează STB, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în faza actuală, s-a identificat soluţia prin care tramvaiele liniei 1 şi 10 să circule de la Banu Manta, sens Romprim, deviat de la Piaţa Sudului, cu întoarcere la Şura Mare. De asemenea, călătorii troleibuzelor liniei 73 pot utiliza varianta alternativă dată de transportul cu autobuzul liniei 313, iar cei ai troleibuzelor liniei 76 vor putea fi preluaţi de autobuzele liniei 381, cu un parc mărit de autobuze.

Pentru preluarea fluxului de călători la tramvaie s-a înfiinţat o linie-navetă care circulă de la Romprim la Piaţa Sudului.

"Comisia de analiză formată din specialiştii ISU, respectiv cei ai STB SA analizează identificarea cauzelor ce au condus la acest eveniment nedorit. Ne cerem scuze călătorilor şi îi asigurăm că facem tot ce este posibil pentru ca utilizatorii transportului public să nu aibă de suferit", precizează STB.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO