Ciolacu, despre premier: ”Poţi să-l scoţi pe Orban din cârciumă, dar nu ai cum să scoţi cârciuma din el”

Dată publicare: 04-07-2020 17:41
Dată actualizare: 04-07-2020 17:46


Ciolacu, despre premier: ”Poţi să-l scoţi pe Orban din cârciumă, dar nu ai cum să scoţi cârciuma din el”

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că premierul Ludovic Orban îndeamnă la anarhie şi devine principala ameninţare la adresa stabilităţii statului în plină pandemie, după rugămintea transmisă ca românii să nu respecte deciziile CCR.

 

”Orban devine toxic pentru România fiindcă începe să îndemne la anarhie. Şeful Guvernului devine principala ameninţare la adresa stabilităţii statului în plină pandemie, după îndemnul aberant ca românii să nu respecte deciziile Curţii Constituţionale”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Liderul social-democraţilor a menţionat că Orban, atunci când era în opoziţie, lăuda Curtea Constituţională la orice verdict împotriva Guvernului PSD.

 

Ciolacu: ”Orban zădărnicește ordinea constituțională și statul de drept”

 

”Acum, când CCR spune Executivului PNL că a fost incompetent, judecătorii sunt practic învinuiţi pentru răspândirea COVID în România. De fapt, Orban poate fi acuzat că zădărniceşte ordinea constituţională şi statul de drept. Este un anti-model absolut şi le-o arată românilor cu insistenţă. Pentru Orban şi PNL, normal şi firesc în pandemie este să poţi petrece când ai chef, la Guvern, în restaurante sau corturi - fără restricţii. Pentru Orban şi liberali, normal şi firesc este să cheltui miliarde cu gaşca fără să dai socoteală despre asta. Pentru Orban, normal şi firesc este să aplici doar ce fragment de lege îţi convine, şi numai dacă poţi câştiga ceva de pe urma ei. Am crezut că episodul cu băuta de la Guvern a fost un caz nefericit, dar îmi dau seama că aceasta este atitudinea normală a premierului faţă de români şi faţă de lege. Poţi să-l scoţi pe Orban din cârciumă, dar nu ai cum să scoţi cârciuma din el”, a conchis Ciolacu.

Sâmbătă, premierul Ludovic Orban a declarat că sunt două consecinţe ale deciziei Curţii Constituţionale privind internarea obligatorie a pacienţilor cu COVID-19, iar recomandarea către toţi cetăţenii este să ţină cont de regulile fireşti şi nu de deciziile CCR până Guvernul va adopta proiectul de lege care va reglementa lucrurile.

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO