Scandal pe străzile Timișoarei. Un taximetrist susține că a fost urmărit de 20 mașini UBER

Dată publicare: 28-01-2018 10:09
Dată actualizare: 31-01-2018 13:38


Violente, duminică-noapte, între taximetrişti şi şoferii Uber, pe străzile din Timişoara.

Scandalul a pornit după ce un taximetrist a anunţat prin staţie că ar fi fost bătut de cinci şoferi de la Uber. Colegii i-au venit în ajutor şi i-au urmărit pe agresori, iar de aici, scandalul a luat amploare.

Mai multe persoane au fost rănite, iar câteva maşini, avariate. Poliţiştii au intervenit de urgenţă cu mai multe echipaje, iar la operaţiune au fost chemaţi şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Conflictul a început duminică-noapte, după ce, din primele cercetări, mai mulţi şoferi de la compania UBER ar fi ameninţat un taximetrist în parcarea unui mall din oraş.

Acesta şi-a anunţat prin staţie colegii, care i-au sărit în ajutor. Imaginile conflictului sunt suprinse de o cameră de supraveghere. Peste 50 de maşini ale ambelor tabere au fost implicate în scandal.

Vasile Bălan, taximetrist: "Aseară, în jurul orei 12, am fost urmărit de vreo 15-20 de maşini de la firma UBER. M-au ameninţat că îmi iau gâtul. Că ce aveţi voi cu noi. Eu m-am speriat în momentul ăla. Clienţii erau în maşină, au început să plângă, am pus mâna pe butonul de asta pentru dispecerat să anunţe 112."

Colegii bărbatului i-au urmărit pe presupuşii agresori, iar altercaţia a continuat cu şicanări în trafic, dar şi cu pumni şi picioare. Doi şoferi ai companiei UBER au ajuns la spital, însă nu au avut nevoie de internare. Violențele au luat sfârşit abia după venirea poliţiştilor.

Ionuţ Sârbu, purtător de cuvânt IPJ Timiş: ”S-a intervenit cu mai multe echipaje şi lucrători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale."

Şi cei de la Uber au reacţionat:

"Facem investigaţii pentru a înţelege ce s-a întâmplat. Condamnăm ferm orice formă de violenţă şi credem că oraşele mari au nevoie și de servicii de taxi și de soluții de transport alternative, precum UBER."

Colegii celui care susţine că ar fi fost ameninţat de şoferii de la UBER au claxonat, în semn de protest, în zona unde locuieşte primarul Timișoarei.

Nicolae Robu, primarul Municipiului Timişoara: "Fiecare încearcă să îşi facă singur dreptate şi aceasta este inadmisibil. Taximetriştii doresc ca primăria să interzică transportul de persoane în sistem UBER, acest lucru nu se poate întâmpla, pentru că nu suntem abilităţi să facem asta."

Protestul a continuat şi duminică, când peste 300 de taximetrişti s-au adunat în zona stadionului Dan Păltinișanu.

Taximetrist: "Să se aplice legea pentru toată lumea, nu privilegiat. Noi avem atestate, am făcut curse cu UBER care nu au atestat, nu acreditare taxi, maşina agreată taxi, nu au autorizaţie, nu au asigurări, nu au absolut nimic."

Până acum, 12 persoane au fost audiate în acest dosar, dar niciuna nu a fost reţinută.


VIDEO PROTVPLUS.RO