Cine este noul sef al ANAF. Decizia premierului a fost publicata astazi in Monitorul Oficial

masina ANAF

 Dragos Doros este noul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), potrivit unei decizii a prim-ministrului Dacian Ciolos, publicate vineri in Monitorul Oficial.

 Conform deciziei, Dragos Doros a fost numit presedinte, cu rang de secretar de stat, al ANAF.

Numirea are la baza criterii strict profesionale si aptitudini de coordonare a unei activitati foarte ample. ANAF este una dintre institutiile cheie din Guvernul Romaniei, de aceea reforma inceputa cu Banca Mondiala trebuie nu doar continuata, ci si accelerata. Institutia trebuie sa fie una moderna, care lucreaza pentru si in favoarea contribuabililor, care are ca prim rol asistenta si incurajarea conformarii voluntare si abia apoi colectarea de creante fiscale de la cei ce nu se conformeaza.

Consider ca strategia ANAF trebuie sa aiba in vedere nu doar cifrele pe colectare, ci si o colectare care sa puna accent pe respectarea drepturilor contribuabililor”, a declarat ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.

Citește și
flori
De 1 Martie au "inflorit" si preturile lalelelor, trandafirilor si zambilelor. Cu cat s-a vandut "firul" in pietele de flori
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Dragos Doros are o vasta experienta in asistenta si planificare fiscala, in domeniul legislatiei locale si internationale. A detinut pana in prezent functia de director in cadrul unei companii multinationale. In 2012, acesta a fost numit secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice dupa ce, in perioada 2008-2010, a condus Departamentul de Legislatie si Impozitare Directa din aceeasi institutie.

A reprezentant Romania in Comisiile de specialitate din cadrul Uniunii Europene si la OECD. De asemenea, Dragos Doros a coordonat negocierile si procesul de aplicare a Conventiilor de evitare a dublei impuneri si activitatile specifice legate de procedurile amiabile prevazute de conventiile de evitare a dublei impuneri si a Directivelor Europene.

ANAF este o institutie de o importanta cruciala, care se afla intr-un amplu proces de restructurare, menit sa raspunda cerintelor si exigentelor actuale. Vom continua implementarea programului cu Banca Mondiala, care ne va permite sa cream o organizatie moderna. Ne vom concentra pe simplificarea procedurilor de administrare si plata a impozitelor si taxelor si pe o interactiune cat mai facila cu platitorii de taxe si impozite. Unul dintre exemple este chiar formularul 088, avem in vedere o aplicare mai putin anevoioasa a acestuia.

Vom fi parte activa a procesului inceput odata cu initiativa guvernamentala «comisia pentru taiatul hartiilor». ANAF trebuie sa fie o organizatie puternica, pregatita sa reactioneze prompt si cu profesionalism in toate situatiile”, a declarat noul presedinte al ANAF.

Pe 11 februarie, Daniel Diaconescu a fost numit in functia de vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Acesta a fost imputernicit sa exercite atributiile presedintelui ANAF pana la numirea unui nou sef.

Numirea lui Diaconescu interimar la ANAF a venit in urma eliberarii din functie a presedintelui Agenţiei Nationale de Administrare Fiscala, Gelu Diaconu, urmărit penal in dosarul in care sunt anchetati deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun.

Biografia noului sef ANAF

Dragos Doros s-a nascut la 26 ianuarie 1973.

A absolvit, in 1996, Facultatea de Comert si Relatii Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice. in 2008, a obtinut o certificare in Consultanta fiscala, la Camera Consultantilor Fiscali din Romania. in perioada 2008-2010, a urmat diverse studii si stagii de pregatire in Romania, Austria si Franta, in domeniul aplicarii Conventiilor de evitare a dublei impuneri, a metodologiilor de control in privinta preturilor de transfer, imbunatatirii capacitatii administrative a sistemelor fiscale, etc. in perioada 2009-2010, a urmat un curs postuniversitar la Academia de Studii Economice, obtinand diploma in Managementul institutiilor publice, comunicare, dezvoltare regionala, resurse umane.

In perioada 2000-2004, a fost manager al departamentului de consultanta fiscala la Ernst&Young Romania, iar din 2004 pana in 2008, a ocupat functia de Senior Manager la departamentul de consultanta fiscala din cadrul casei de avocatura Bostina & Asociatii.

A fost director general al Directiei Generale Legislatie Impozite Directe, din cadrul Ministerului Finantelor Publice (2008-2010), partener in cadrul firmei de avocatura Nestor&Nestor, Diculescu, Kingston, Petersen, la departamentul de consultanta fiscala (2010-2012) si secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice (apr.- mai 2012).

In 2013, Dragos Doros a fost numit director al diviziei de asistenta fiscala din cadrul firmei KPMG, functie pe care a detinut-o pana la numirea ca presedinte al ANAF.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Doi inspectori ANAF au fost amendati de politie pentru ca au parcat pe locuri destinate persoanelor cu dizabilitati. VIDEO
Doi inspectori ANAF au fost amendati de politie pentru ca au parcat pe locuri destinate persoanelor cu dizabilitati. VIDEO

Politistii locali din Targoviste au amendat, luni, doi soferi care parcasera masinile de serviciu ale ANAF pe locuri rezervate persoanelor cu dizabilitati.

De 1 Martie au
De 1 Martie au "inflorit" si preturile lalelelor, trandafirilor si zambilelor. Cu cat s-a vandut "firul" in pietele de flori

Milioane de romani le-au oferit de 1 Martie o floare femeilor pe care le indragesc. Le-au cumparat lalele, zambile sau trandafiri, si nimeni n-a mai stat, in graba, sa ceara bon fiscal.

Ambasadorul SUA, despre disputa ANAF – Intact:
Ambasadorul SUA, despre disputa ANAF – Intact: "Recuperarea unor bunuri obtinute prin coruptie si furate de la poporul roman"

Hans Klemm, reprezentantul Statelor Unite la Bucuresti, a precizat pe Facebook punctul sau de vedere in disputa privind recuperarea prejudiciului in dosarul ICA.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.