Cine e individul care a aruncat în aer un bancomat în București, fugind cu 100.000 €

Ultima actualizare: 13-11-2020 22:03

Ofițerii Poliției Capitalei au reușit joi seară, în urma unei operațiuni spectaculoase, să îl captureze pe unul dintre presupușii autori ai jafului unei bănci din sectorul 3 al Capitalei.

Atunci, el și un complice, ar fi aruncat în aer un bancomat și ar fi reușit să dispară cu o sumă uriașă de bani.

La capătul unei investigații care a durat mai multe luni, polițiștii au reușit să-l rețină pe unul dintre principalii suspecți în cazul unui jaf comis în urmă cu mai bine de un an, în sectorul 3 al Capitalei, în cartierul Pallady.

Autorii jafului au aruncat în aer un bancomat al unei unități bancare și au fugit cu suma de 100.000 de euro.

Suspectul, un bărbat de 37 de ani, cu dublă cetățenie (română-moldoveană), a fost prins de polițiști din cadrul Poliției Capitalei, în seara de 12.11.2020, în urma unei operațiuni complexe.

El a fost prins în trafic, la volanul unei mașini. El este bănuit de furturi din bancomate, prin aruncarea în aer, precum și de alte infracțiuni grave.

Din autoturismul acestuia, blocat în trafic, noaptea trecută, în Sectorul 6, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă: telefoane mobile, stație de emisie recepție, aparate de bruiaj, cagule, măști, spray iritant-lacrimogen, mănuși de diferite tipuri.

Pentru probarea activității infracționale a bărbatului depistat, polițiști din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în București și Ialomița.

Din imobilele percheziționate au fost ridicate: dispozitive artizanale denumite generic “pizza slide”, materiale explozive, sume de bani, bijuterii, dispozitive cu electroșoc, telefoane mobile, staţii de emisie-recepţie, aparatură de bruiaj și seturi de plăcuţe de înmatriculare auto.

De asemenea, au fost ridicate mai multe documente de legitimare emise de diverse state, având fotografia suspectului, dar sub nume diferite.

Totodată, au fost ridicate 3 autoturisme de lux, dintre care unul reclamat ca furat în anul 2019, dintr-o localitate din județul Ialomiţa.

Bărbatul este cercetat în mai multe cauze: 2 furturi din bancomate prin explozie, respectiv cazul înregistrat în Bucureşti, la 20 mai 2019, pe B dul Th. Pallady, cunoscut opiniei publice ca „bancomatul aruncat în aer, în sectorul 3” şi un alt caz din judeţul Brăila, unde, de asemenea, un bancomat a fost aruncat în aer.

În ambele situaţii ar fi folosit o materie explozivă, generic denumită "pizza slide", cu ajutorul căreia, cu intenţia de a sustrage sumele de bani aflate în interior, a provocat explozia ATM- urilor, dar și distrugeri şi degradări ale sediilor agenţiilor bancare.

Suspectul mai este cercetat pentru furtul a 3 autoturisme de lux ce au fost folosite în cazul furturilor din bancomate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO