Cinci ani de la tragedia din maternitatea Giulesti. Familiile bebelusilor care au ars de vii cer daune de 4 milioane de euro

Ultima actualizare: 23-03-2015 07:01

Dupa 5 ani de procese si amanari, este asteptata decizia definitiva in cazul tragediei de la Maternitatea Giulesti, unde in 2010, sase bebelusi au ars de vii si alti cinci au fost grav raniti.

Cazul a ajuns pe masa magistratilor Curtii de Apel care ar trebui sa stabileasca cine va plati cu inchisoarea faptul c-au pierit atatea suflete nevinovate.

Judecatorii Curtii de Apel au anuntat ca mai au nevoie de cateva zile pentru deliberari intrucat este vorba despre un caz extrem de grav, asa ca solutia definitiva va fi data pe 2 aprilie.

In 2013, asistenta Florentina Carstea, cea care a fost considerata principala vinovata pentru moartea celor sase bebelusi si ranirea grava a altor cinci, a fost condamnata la doi ani si doua luni de inchisoare pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava.

Electricianul Gigel Oprea, cel care facuse o improvizatie la instalatia de aer conditionat, a primit si el o condamnare la doi ani de inchisoare pentru neglijenta in serviciu. Tot pentru neglijenta in serviciu a fost condamnat la doi ani si opt luni cu suspendare seful serviciului tehnic, care a decedat insa intre timp.

Fostul manager al maternitatii Giulesti, Bogdan Marinescu, trebuia sa plateasca o amenda penala de 6500 de lei pentru ca nu a luat toate masurile necesare pentru evitarea unei asemenea tragedii.

Miza este una foarte importanta: familiile victimelor au cerut daune de 4 milioane de euro, iar cererea a fost aprobata de prima instanta de judecata. Ramane de vazut care va fi decizia definitiva de pe 2 aprilie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO