CFR introduce noi reguli pentru cei care călătoresc cu schiurile sau cu placa

29-11-2018 18:17


CFR Călători schimbă regulile. Că tot începe sezonul, au fost introduse restricţii pentru cei care călătoresc cu schiurile sau cu placa. Aceştia au voie gratuit cu un singur echipament de iarnă.

De asemenea, pasagerii nu mai pot să îşi ia bicicletele în vagoanele obişnuite, chiar dacă le demontează, iar locurile special amenajate sunt insuficiente.

Legal, un pasager are voie să îşi ia la el echipamentul de schi, însă regulamentul CFR prevede că aveţi voie să călătoriţi cu schiuri sau alte echipamente de iarnă gratuit în trenurile CFR.

Dar atenţie, numai la clasa a II-a.

De altfel, acelaşi regulament interzice să aveţi două echipamente de schi pe acelaşi bilet. Cei care nu ţin cont de aceste lucruri sunt buni de plată.

Adrian Vlaicu, reprezentant CFR Călători: "Va emite un bilet de bagaj voluminos pentru al doilea echipament care este o taxă modica. Începând de la un leu pe kilogram până la 100 de kilometri şi de la 1.5 lei pe kg de la 150 de kilometri."

Cu alte cuvinte, o să daţi în jur de 10 lei pentru o placă pe ruta Bucureşti - Braşov.

Bicicliştii au probleme şi mai mari. Mai nou, bicicletele care nu pot fi pliate din construcţie sunt acceptate doar în vagoanele cu locuri speciale. Din păcate, există doar 19 din 850.

Este o măsură abuzivă, spun cei vizaţi.

Mihai Denes, reprezentantul Asociaţiei Adevăraţii Veloprieteni: "Suntem de acord să plătim o taxă suplimentară. Se poate demonta, se pot scoate roțile, se poate întoarce ghidonul şi atunci devine un mic colet".

Adrian Vlaicu, reprezentant CFR Călători: "Publicul călător a solicitat la CFR acest lucru."

La fel de adevărat este că, în unele cazuri, oamenii primesc informaţii contradictorii. De exemplu, deşi de la casă aflăm că un anumit tren are vagon pentru biciclete, "nașul" are o altă variantă.

Greşit, sar cei de CFR Călători, potrivit cărora vagonul a fost în componenţa trenului atât la dus, cât şi la întors, însă informaţia nu ar fi ajuns şi la conductor.

De altfel, singurul vagon doar pentru biciclişti care putea fi folosit şi de cei care practică sporturile de iarnă a fost transformat între timp în vagon-bar.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO