CFR introduce noi reguli pentru cei care călătoresc cu schiurile sau cu placa

×
Codul embed a fost copiat

CFR Călători schimbă regulile. Că tot începe sezonul, au fost introduse restricţii pentru cei care călătoresc cu schiurile sau cu placa. Aceştia au voie gratuit cu un singur echipament de iarnă.

De asemenea, pasagerii nu mai pot să îşi ia bicicletele în vagoanele obişnuite, chiar dacă le demontează, iar locurile special amenajate sunt insuficiente.

Legal, un pasager are voie să îşi ia la el echipamentul de schi, însă regulamentul CFR prevede că aveţi voie să călătoriţi cu schiuri sau alte echipamente de iarnă gratuit în trenurile CFR.

Dar atenţie, numai la clasa a II-a.

De altfel, acelaşi regulament interzice să aveţi două echipamente de schi pe acelaşi bilet. Cei care nu ţin cont de aceste lucruri sunt buni de plată.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Adrian Vlaicu, reprezentant CFR Călători: "Va emite un bilet de bagaj voluminos pentru al doilea echipament care este o taxă modica. Începând de la un leu pe kilogram până la 100 de kilometri şi de la 1.5 lei pe kg de la 150 de kilometri."

Cu alte cuvinte, o să daţi în jur de 10 lei pentru o placă pe ruta Bucureşti - Braşov.

Bicicliştii au probleme şi mai mari. Mai nou, bicicletele care nu pot fi pliate din construcţie sunt acceptate doar în vagoanele cu locuri speciale. Din păcate, există doar 19 din 850.

Este o măsură abuzivă, spun cei vizaţi.

Mihai Denes, reprezentantul Asociaţiei Adevăraţii Veloprieteni: "Suntem de acord să plătim o taxă suplimentară. Se poate demonta, se pot scoate roțile, se poate întoarce ghidonul şi atunci devine un mic colet".

Adrian Vlaicu, reprezentant CFR Călători: "Publicul călător a solicitat la CFR acest lucru."

La fel de adevărat este că, în unele cazuri, oamenii primesc informaţii contradictorii. De exemplu, deşi de la casă aflăm că un anumit tren are vagon pentru biciclete, "nașul" are o altă variantă.

Greşit, sar cei de CFR Călători, potrivit cărora vagonul a fost în componenţa trenului atât la dus, cât şi la întors, însă informaţia nu ar fi ajuns şi la conductor.

De altfel, singurul vagon doar pentru biciclişti care putea fi folosit şi de cei care practică sporturile de iarnă a fost transformat între timp în vagon-bar.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Cum vor circula trenurile de 1 decembrie. Anunțul CFR
Cum vor circula trenurile de 1 decembrie. Anunțul CFR

CFR Călători anunță că în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie vor fi suplimentate cu vagoane trenurile către cele mai solicitate destinații.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.