Cei doi galateni incendiati cu benzina raman in stare foarte grava, spun medicii. Politia nu are nici macar un suspect

22-10-2016 18:02

Cei doi oameni fara adapost incendiati la Galati raman in stare critica. Medicii de la Spitalul de Urgenta cauta o solutie disperata pentru barbatul de 49 de ani.

Acesta este atat de rau incat exista riscul sa moara pe drum inainte sa fie transferat intr-o clinica de arsi. Din pacate, politistii nu l-au gasit inca pe cel care a dat dovada de atata cruzime si i-a nenorocit pe cei doi sarmani.

Imaginile cutremuratoare in care un necunoscut ii stropeste cu un lichid inflamabil pe cei doi barbati si apoi le da foc au socat opinia publica. Victimele de 49, respectiv 59 de ani au suferit rani extrem de grave.

Madalina Ispas, purtator de cuvant Spitalul Clinic de Urgenta Galati: "Unul dintre pacienti are arsuri pe 21 la suta din suprafata corpului, respectiv fata si membre inferioare si va avea nevoie de o grefa de piele. Celalalt pacient are arsuri grave - este intr-o stare grava, 65 la suta din suprafata corpului - respectiv membre inferioare, membre superioare si torace. Si pentru acesta se face demersuri in vederea transferarii intr-un centru supraspecializat."

Surse din cadrul anchetei spun ca deocamdata nu exista un cerc de suspecti. Asta in ciuda faptului ca procurorii au ridicat de pe camerele de supraveghere ale magazinelor din zona mai multe imagini in care apare cel care i-a incendiat pe cei doi barbati. Specialistii sunt de parere ca fapta a fost premeditata.

Alina Galatanu, psihiatru-psihoterapeut: "Ar putea sa fie si un minor cu tulburare de conduita, ar putea sa fie o persoana cu o tulburare psihiatrica, ar putea sa fie o persoana doar cu o tulburare de personalitate sau care nu este la primul act criminal, intrucat acesta este de o gravitate extrema. Este un act criminal savarsit cu intentie, deci cu premeditare - intrucat nimeni nu circula cu o sticluta de benzina in buzunar doar ca s-o plimbe. Este un act de o cruzime incontestabila."

Daca va fi gasit, cel care a fost in stare de o asemenea cruzime va trebui sa fie supus unei expertize, pentru a se stabili daca are sau nu discernamant. El va fi acuzat de tentativa de omor calificat, insa incadrarea se poate schimba in functie de evolutia starii de sanatate a celor doi raniti.


VIDEO PROTVPLUS.RO