Cea mai mare orchestra a lumii canta pentru prima data in Romania, la Festivalul "George Enescu". Negocierile au durat 18 ani

Ultima actualizare: 06-09-2015 07:18

Dupa 18 ani de negocieri si 300.000 de euro, cea mai mare orchestra a lumii a ajuns la Bucuresti si va canta joi seara, in cadrul Festivalului Enescu, pentru prima data in Romania.
 

Vorbim despre Filarmonica din Berlin, cea mai inregistrata orchestra din istorie, condusa timp de 7 ani si de marele dirijor roman Sergiu Celibidache. Echipamentul transportat pentru acest spectacol unic este cel mai greu din istoria festivalului - cantareste 15 tone.

Precizie, talent, onoare si o istorie uriasa in spate, cu toate acestea se prezinta Filarmonica din Berlin pentru prima data in fata romanilor. Pentru concertul de exceptie au fost aduse la noi peste 100 de instrumente de o valoare uriasa. Dintre ele, 30 de vioare, 12 viole, 10 violoncele si 2 harpe.

In total au fost descarcate 15 tone de echipament. Transportul a fost facut de la aeroport cu 5 camioane, iar pana la sosirea muzicienilor filarmonicii din Berlin, nimeni nu are voie sa deschida cutiile. In contract este stipulat ca nimeni nu poate atinge instrumentele.

Este orchestra in care si-ar dori sa cante orice muzician si pe care si-ar dori sa o vada fiecare iubitor de muzica clasica. Printre renumitii dirijori care au condus-o de-a lungul istoriei se numara si romanul Sergiu Celibidache.

Pentru ca are concertele stabilite cu cativa ani inainte, ca sa ajunga la noi, organizatorii Festivalului Enescu au fost nevoiti sa negocieze 18 ani. Reusita a fost posibila contra sumei de 300.000 de euro.

Orchestra, formata din peste 100 de muzicieni, va fi dirijata de Sir Simon Rattle, unul dintre cei mai mari dirijori ai lumii.

Ca niste adevarate superstaruri, muzicienii au sosit la noi in ziua concertului si au avut nevoie doar de o scurta repetitie, cu o ora inainte de eveniment.

Biletele la acest concert au fost epuizate inca de acum jumatate de an, iar cei care l-au asteptat de atata timp se vor bucura de el in aceasta seara de la ora 20:00.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO