Cea mai mare captură de muniție și arme de vânătoare din ultimii 20 de ani

Ultima actualizare: 29-10-2019 17:35

Cea mai mare captură de muniţie şi arme de vânătoare din ultimii 20 de ani a fost făcută de poliţiştii din Buzău.

La percheziţii au fost găsite zeci de arme, peste 12.000 de cartuşe dar şi sute de kilograme de carne şi trofee. Braconierii foloseau echipament adus ilegal din străinătate de un bărbat de 45 de ani. Acesta fost arestat, iar alţi şapte suspecţi, printre care şi un cetăţean italian, sunt cercetaţi în acest dosar.

Cei 8 indivizi cu vârste cuprinse între 24 şi 61 de ani, din judeţele Brăila şi Buzău, au împuşcat urşi, cerbi, mistreţi, dar şi păsări la care vânătoarea este interzisă.

Foloseau arme şi muniţie aduse din stainatate, neconforme cu legile în vigoare. Ei acţionau chiar pe fondurile cinegetice ale AJVPS Buzău, iar unii erau chiar paznici pe aceste fonduri.

Ane Marie Vrapciu, purtător de cuvânt IPJ Buzău: "Din cercetări a reieşit ca un bărbat de 45 de ani din Mărăcineni ar fi introdus ilegal în ţara elemente de armament şi muniţie pe care ulterior le-ar fi pus în circulaţie către alţi buzoieni,atât bărbatul de 45 de ani cât şi celelalte persoane cercetate utilizându-se în scop de braconaj."

La percheziţiile efectuate acasă la suspecţi, poliţiştii au găsit sute de kilograme de vânat dar şi arme introduse ilegal în ţară, unele chiar modificate.

La unul din cei opt indivizi, un cetățean italian de 59 de ani, a fost găsită cea mai mare cantitate de muniţie dar şi vânat: peste 9000 de cartuşe de diferite calibre şi peste 2500 de ciocârlii, sitari şi raţe împuşcate.

Dragoş Neag, şef AESP Buzău: "Cercetările în legătură cu această cantitate de muniţie se referă atât la introducerea frauduloasă pe teritoriul naţional cât şi la operaţiunile de deţinere şi circulaţie cu aceste arme,muniţie şi componente iar în ultimul rând la folosirea acestor muniţii,arme şi componente în activităţi de braconaj."

Bărbatul de 45 de ani din Mărăcineni care a introdus armele în ţară a fost arestat preventiv iar alţi 7 complici sunt anchetaţi de procurori pentru nerspectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată şi braconaj.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO