Cum s-a transformat într-un criminal feroce poliţistul din Oraviţa. Trecuse toate testele

Ultimul update: Vineri 07 Decembrie 2018 08:25
Data publicarii: Vineri 07 Decembrie 2018 08:16
Categorie: Actualitate
crima, sinucidere, oravita, politist, iubita,

Final brutal și de neînțeles în familia unui polițist de la Transporturi Feroviare din Oravița. Ofițerul și-a ucis iubita cu care avea o fetiță de un an și s-a sinucis.

Cei doi se certau în ultima vreme, susțin vecinii, dar nu din cauza banilor, spun procurorii. În plus, polițistul trecuse la serviciu toate testele psihologice.

Crima aduce în atenție examenele la care sunt supuși cei care lucrează în poliție - examene care, spun psihologii, nu pot depista un comportament criminal.

Luna trecută, un poliţist de la crimă organizată din Argeș și-a împușcat mortal copilul și s-a sinucis. Și el trecuse cu bine testările psihologice.

Cornel Hernea era ofiţer la Transporturi Feroviare în Oraviţa, iar de câţiva ani avea o relaţie cu o femeie care lucra la un restaurant din oraş. Locuiau împreună într-un bloc ANL şi aveau o fetiţă de un an.

Bărbatul şi-a dus fata la părinţi şi a rămas singur în apartament cu iubita. Dimineaţa, au fost găsiţi morţi. Anchetatorii bănuiesc că ofiţerul şi-a ucis partenera şi ulterior şi-a luat viaţa.

Laura Gabriela Iancu, prim procuror Tribunalul Caraș-Severin: "Leziunile produse asupra poliţistului sunt autoprovocate. Lovitura i-a fost fatală cu un obiec contondent. De asemenea şi asupra concubinei sale, tot obiect contonden în zone vitale."

Vecinii susţin că în ultima perioadă cei doi se certau des, dar nu pot spune din ce cauză poliţistul i-a luat viaţa partenerei. Nici anchetatorii nu se pot pronunţa deocamdată.

Laura Gabriela Iancu, prim procuror Tribunalul Caraș-Severin: "Situaţia materială a acestora este foarte bună, se fac verificări se vor audia martori, trebuie să vedem de ce."

Vecin: "Probleme am auzit că aveau aşa în familie. Se certau mai des mă gândesc că din gelozie. Şi vecinii ziceau că şi aseară se certau şi se auzeau zgomote şi apoi nu se mai auzea nimic şi credeau că s-au potolit, dar s-a întâmplat altceva".

Când a comis crima, poliţistul se afla în concendiu medical - după ce suferise o intervenţie chirurgicală la vezica biliară. La locul de muncă, trecuse toate testările psihologice - ultima în primăvara acestui an.

Colegii lui susţin că avea un comportament normal.

Dinu Nicorici, şef cabinet IPJ Caraş-Severin: "Nu avea niciun fel de probleme cu serviciul, în luna martie a acestui an a fost evaluat psihologic, declarat apt, nu am avut niciun fel de fapte care să ne indice o posibilă întâmplare"

Specialiştii susţin că testele psihologice pe care trebuie să le treacă poliţiştii nici nu ar fi avut cum să le arate superiorilor comportamentul criminal al bărbatului.

Bianca-Lidia Brânduşa, psiholog: "Aceste teste nu sunt specifice, adică nu urmăresc să descopere anumite tulburări pentru că aceste teste nu pot merge în profunzime, iar ca să descoperim o patologie, adică o probloema atât de gravă, este nevoie să mergem pe un barem de teste specific acestei problematici".

Cazul de la Oraviţa este al doilea în ultimele săptămâni când un poliţist se transforma în criminal, apoi îşi ia viaţa. Luna trecută, un ofiţer de la Crimă Organizată din Piteşti şi-a împuşcat mortal fiul de 3 ani şi s-a sinucis. Bărbatul suferea din cauza despărţirii de soţie. La serviciu, şi el trecuse toate testele psihologice.

Gabriel Diaconu, psihiatru: "Dacă cineva s-ar uita la sănătate poliţiştilor per total ar descoperi că sunt o categorie profesională care are povara directă data de meserie şi printre aspectele ei se numără şi boala psihică. Uniforma în loc să-i aducă mai aprope de medic şi de medicală îi îndepărtează, nu numai pentru că sunt judecaţi, le este periclitat locul de muncă, sunt stigmatizaţi pe linie ierarhica, risca să fie daţi afară pe motive medicale."

Agentul de la Transporturi Feroviare din Oraviţa lucra în poliţie din 2002. Avea 37 de ani. Iubita lui era cu 4 ani mai tânără.

crima, sinucidere, oravita, politist, iubita, Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Scenele derulate în casa polițistului din Oravița înainte de crimă. Mărturiile vecinilor
Scenele derulate în casa polițistului din Oravița înainte de crimă. Mărturiile vecinilor
Poliţistul din Oraviţa şi-ar fi ucis iubita, după care s-ar fi sinucis. Ce au găsit anchetatorii
Poliţistul din Oraviţa şi-ar fi ucis iubita, după care s-ar fi sinucis. Ce au găsit anchetatorii
VIDEO PROTVPLUS.RO
Hoti camion
Jaf de 19 secunde, la 100 km/h. O singură greșeală poate însemna moartea pentru hoți
Greu de reținut. Bărbatul care și-a bătut iubita s-a jucat marți cu poliția, care l-a lăsat apoi liber
Militarul care și-a ucis iubita, o coafeză din Titu, condamnat la 25 de ani de închisoare
Motivul pentru care o femeie i-a incendiat casa fostului iubit: „Nu te puteai apropia, că săreau oalele”
De la ce a pornit războiul dintre clanurile de romi din Calafat. Un poliţist, rănit
Parlamentul European a adoptat o nouă rezoluţie prin care solicită aderarea României şi Bulgariei la Schengen
Sebastian Ghita
Reacția IGPR după acuzațiile lui Sebastian Ghiță la adresa lui Kovesi
Tânărul care și-a bătut cu bestialitate iubita, audiat de polițiști după o lună
Maşina spulberată de un tren, în Cluj. Şoferul nu s-a asigurat la trecerea de cale ferată
Polițist din Timiș, lovit cu brutalitate în timpul unei intervenții. A ajuns la spital inconștient
Maşină plină cu petarde şi artificii, găsită de poliția din Galați. Ce riscă proprietarii
Ursul lovit de o maşină pe un drum în Sibiu s-a întors în pădure