Ce se întâmplă cu metroul de la 1 ianuarie, când expira contractul de mentenanţă

Ultima actualizare: 30-12-2019 16:48
metrou bucuresti
iStock

Compania Alstom a anunţat încheierea unui nou contract cu Metrorex pentru mentenanţa completă a trenurilor de metrou.

 

Bucureştenii vor continua să circule în siguranţă cu metroul, au declarat luni pentru News.ro reprezentanţii Alstom România, care confirmă că societatea a încheiat un contract nou de mentenanţă cu Metrorex, fără a preciza valoarea acestuia.

"Alstom confirmă încheierea, conform prevederilor legale, a unui contract nou cu o durată de 12 luni cu Metrorex, pentru mentenanţa completă a trenurilor de metrou începand cu 1 ianuarie 2020. Bucureştenii vor continua astfel să circule în siguranţă cu metroul, conform planificării normale. Menţionăm că Alstom a furnizat servicii complete de mentenanţă pentru trenurile de metrou în ultimii 15 ani la cele mai înalte standarde, ceea ce a dus la creşterea disponibilităţii flotei de la 60% în 2004 la 99,96% în prezent", au declarat luni pentru News.ro reprezentanţii Alstom.

Şeful Alstom România şi Bulgaria, Gabriel Stanciu, a anunţat luna aceasta că Metrorex a acumulat faţă de Alstom România restanţe din neplata serviciilor de mentenanţă în sumă de circa 150 milioane de lei şi, dacă aceşti bani nu vor fi plătiţi sau nu vor fi prezentate garanţii ferme că se vor achita, activitatea va înceta şi ramele de metrou vor rămâne în depouri după Revelion.

Ulterior, Metrorex a confirmat datoria de aproape 150 milioane de lei către Alstom.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO