Ce le cere Cristi Borcea magistratilor. Nu vrea eliberarea, ci doar scaderea perioadei de detentie

Dată publicare: 18-03-2014 13:00
Dată actualizare: 21-03-2014 07:00


Cristi Borcea contesta decizia primita in ''Dosarul Transferurilor'', dar, spre deosebire de Mihai Stoica, nu le cere magistratilor sa il elibereze.

 

Fostul sef al cainilor rosii din Stefan cel Mare mizeaza pe anularea condamnarii pentru inselaciune si, implicit, pe o scadere a perioadei de detentie.

Cristi Borcea si bunul sau prieten Giovani Becali au primit cele mai grele pedepse din Dosarul Transferurilor: 6 ani si patru luni de inchisoare.

Fostul director al Clubului Dinamo a fost gasit vinovat de inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani. Borcea si avocatul sau contesta decizia de condamnare pentru doua motive: in primul rand pentru ca instanta nu ar fi aplicat si in cazul sau legea favorabila, care ar fi dus la prescrierea raspunderii pentru inselaciune.

Cristi Borcea le reproseaza magistratilor care l-au trimis dupa gratii ca nu i-au dat posibilitatea sa ajunga la un acord de vointa prin care sa stinga actiunea penala din oficiu, cu atat mai mult cu cat Dinamo si FRF nu s-au considerat prejudiciate si nu s-au constituit parti civile.

Cristi Borcea va avea ocazia sa ii convinga pe judecatori ca are dreptate vinerea viitoare. Pana atunci expira perioada de carantina si cel mai probabil va fi mutat din Penitenciarul Poarta Alba intr-o alta inchisoare. Deocamdata, nu a trimis niciun mesaj fanilor, spre deosebire de Meme Stoica. Si pentru ca au existat speculatii despre modalitatea priin care managerul bataus a avut acces la internet, misterul a fost astazi lamurit.

MESAJ INTERMEDIAT: Din dorinta de a incheia discutiile legate de modul in care a fost postat mesajul lui Mihai Stoica de duminica trecuta, facem precizarea ca acesta a fost redactat de catre Catalin Fainisi care a transcris textul trimis prin intermediul avocatului.

Cu alte cuvinte, directorul de Relatii Publice de la Steaua a primit drept de acces pe contul de Facebook al lui Meme, dar si scrisoarea acestuia pe care a publicat-o in numele lui.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO