Parintii care si-au scos copiii la plimbare intr-un parc din Galati au privit ingroziti ce se intampla: A trecut pe langa noi

09-06-2015 08:16


De un peisaj dezolant, plin de sobolani, au parte cei care trec prin parcul din centrul orasului Galati. Soareci mari cat o pisica au fost vazuti cum se apropie de bancile de pe care parintii ii supravegheaza pe cei mici.

Comisarii Garzii de Mediu ameninta primaria ca, daca nu va lua urgent masuri, vor trece la amenzi.

De cateva zile, cei care trec prin acest parc se ingrozesc. Mai multe rozatoare misuna in voie pe langa banci si locurile de joaca pentru copii.

"Noi eram pe banca si a trecut pe langa noi", spune o femeie.

Revoltati, cativa parinti s-au mobilizat si au facut sesizari la Directia de Sanatate Publica din Galati.

Dr. Valentin Boldea, DSP Galati: "Toate aceste sesizari au fost trasmise spre competenta solutionare primariei, care ne-a transmis ca va lua masuri de deratizare, dar inca nu are procedurile de achizitie solutionate.Sobolanii sunt vectori pentru anumite afectiuni, cum ar fi leptospiroza sau trichineloza, afectiuni cu potential letal."

Emanuela Turcu, purtator de cuvant Primaria Galati: "Vom trece la deratizare atunci cand vom finaliza toate procedurile si vom obtine toate avizele pentru aceasta activitate."

Si Garda de Mediu avertizeaza primaria sa ia urgent masuri, sa nu devina sobolanii stapani in parc.

Ion Avram, comisar Garda de Mediu Galati: "Garda de Mediu poate da masuri in aceasta privinta, pentru rezolvarea situatiei si, poate verifica daca au fost rezolvate sau nu la termen."

Amenzile sunt cuprinse intre 50 de mii de lei si o suta de mii de lei.

VIDEO PROTVPLUS.RO