Copiii le-au fost batuti de educatoare, iar acum au fost si amendati. Cum a impartit dreptatea Judecatoria Constanta

Dată publicare: 23-09-2016 13:16
Dată actualizare: 26-09-2016 07:10


Decizie controversata la Judecatoria Constanta, in procesul care vizeaza Gradinita Groazei, unde vara trecuta, mai multe educatoare au fost filmate in timp ce ii bateau si ii umileau pe cei mici.   

Vineri, parintii care nu au fost de acord ca acesti copii, si asa traumatizati, sa fie adusi cu jandarmii pentru audierea in instanta, au fost amendati cu cate 500 de lei.

Acelasi magistrat trebuie sa judece si dosarul medicului homeopat Viorel Bot, acuzat ca a violat in cabinetul sau, trei fetite, cu varste intre 7 si 13 ani.

Scandalul de la gradinita groazei a inceput in iunie anul trecut, dupa ce un parinte care a sesizat schimbari in comportamentul copilului sau, si l-a trimis la gradinita cu o jucarie de plus, in care ascunsese o camera video. Ce a vazut acasa, l-a ingrozit. Sase educatoare si ingrijitoare de la gradinita "Micul Regat" sunt cercetate acum pentru purtare abuziva.

Chiar daca exista inregistrari clare in care se vede ca educatoarele ii maltratau pe cei mici, judecatorul a hotarat, ulterior,
ca toti acesti copii sa dea declaratii in instanta. Decizia magistratului a starnit indignarea parintilor, care au sustinut ca victimele sunt si asa traumatizate de experienta.

Asa ca familia au refuzat sa se supuna hotararii judecatoresti. Vineri insa, cei mici ar fi trebuit sa fie adusi la proces cu mandat, iar de dimineata, un echipaj de jandarmi a fost trimis sa puna in aplicarea acest lucru. Nu au avut succes.

Aurelia Sovaila, Jandarmeria Constanta: "Intr-una dintre situatii parintii ne-au prezentat o scutire medicala in alta situatie a fost motivata plecarea de la domiciliu iar in celelalte situatii nu am reusit sa ii contactam."

Jandarmii au venit la locuintele copiilor cu o masina neinscriptionata, insotiti de un psiholog. Pentru a nu-i impresiona negativ pe pustii cu varste intre 4 si 7 ani, echipa era formata doar din femei. Insa niciunul dintre cei cinci copii, implicati in proces, nu a fost adus, pana la urma, in fata judecatorului.

Tot vineri, la judecatoria Constanta, a inceput procesul in care medicul homeopat Viorel Bot este acuzat de viol. Barbatul a fost arestat preventiv, pentru ca a profitat de inocenta unor fetite, si le-a supus la perversiuni sexuale.

Ca intr-un sinistru joc al intamplatii, Victor Bot era pe atunci medic in gradinita groazei, iar inainte de a fi arestat, urma sa le ia apararea in proces educatoarelor acuzate de rele tratamente.

In urma cu o ora, judecatorul a decis amendarea parintilor celor cinci copii cu cate 5 mii de lei pentru ca nu i-au adus pe cei mici la audieri. Mai mult, pentru ca in cazul a doi copii, s-au prezentat scutiri medicale, magistratul a decis sa il cheme la audieri pe medicul care a emis aceste adeverinte.

De cealalta parte, avocatii parintilor cer recuzarea judecatorului pe motiv ca acesta nu poate fi impartial. Parintii au spus in repetate randuri ca nu sunt de acord ca cei mici sa retraiasca clipele cumplite prin care au trecut. Avocatii lor au solicitat si conditii speciale in cazul in care copiii vor veni la audieri. Sala sa fie goala in momentul in care ajung in fata judecatorului, copiii sa nu dea cu ochii de inculpati si la discutie sa asiste si un psiholog.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO