Ce au gasit politistii de frontiera de la Calafat intr-un camion cu pepeni. Soferul habar nu avea ce transporta. VIDEO

Ultima actualizare: 06-06-2015 07:15
afgani in camionul cu pepeni

Descoperire bizara intr-un TIR cu pepeni verzi care urma sa tranziteze tara noastra pentru a ajunge din Grecia in Polonia.

Potrivit unui comunicat al Politiei de Frontiera, agentii de la punctul de trecere Calafat „au descoperit sase migranti, patru afgani si doi sirieni, care au incercat sa intre ilegal in tara, afganii fiind ascunsi intr-un TIR cu pepeni verzi iar sirienii incercand sa ocoleasca, pe jos, punctul de frontiera. In total, in ultima saptamana politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu au descoperit 38 de migranti care au incercat sa intre ilegal in tara pe la frontiera cu Bulgaria.

In cazul camionului cu pepeni se precizeaza ca „in data de 28.05.2015, la ora 10.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unui camion, un cetatean polonez care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, pepeni verzi, din Grecia pentru Polonia."

"Procedand la verificarea mijlocului de transport cu tehnica specifica din dotare, sonda HBD MICRO SEARCH (de detectare a CO2), politistii de frontiera au descoperit in compartimentul marfa, ascunse intr-un spatiu special amenajat, printre marfa transportata, patru persoane de sex masculin care vorbeau limba araba si nu detineau documente de identitate.
La cercetari, s-a constatat faptul ca persoanele in cauza sunt cetateni afgani cu varste de 19 si 20 de ani. Acestia au declarat ca au plecat din tara de origine in urma cu aproximativ 15 zile, pe ruta Turcia-Grecia-Bulgaria, urcandu-se in camion intr-o parcare in Grecia, fara stirea soferului.

Migrantii, soferul si TIR-ul au fost predati Politiei de Frontiera din Bulgaria, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO