Cazul fetiţei din Mehedinţi. Dezvăluirea tatălui adoptiv și acuzația asistentei maternale


Ultimul update: Sambata 22 Iunie 2019 16:48
Data publicarii: Sambata 22 Iunie 2019 16:38
Categorie: Stiri actuale
SCANDAL ADOPTIE

Tatăl adoptiv al fetiţei luate din casă de mascaţi, la Baia de Aramă, declară că Sorina, „un pic speriată la început”, este foarte bine şi nu are niciun fel de problemă: „acum se joacă cu băiatul nostru. Toate bune şi frumoase”.

Tatăl adoptiv al fetiţei luate din casă de mascaţi, la Baia de Aramă, a spus că fetiţa nu a păţit absolut nimic la acţiunea de vineri, chiar dacă „emoţional a fost un pic speriată, la început”, relatează Mediafax.

„Este foarte bine, nu are niciun fel de problemă, acum se joacă cu băiatul nostru şi cu Ramona. Toate bune şi frumoase”, a spus Gabi Săcărin.

Întrebat cum a reuşit să calmeze fetiţa după intervenţia de vineri, tatăl adoptiv răspuns: „cu multă dragoste. A stat în braţele soţiei mele tot timpul, a mângâiat-o, a pupat-o, a liniştit-o. Noi ştim foarte bine la ce şcoală va merge Sorina. Ea este deja asigurată (medical - n.r.). Sorina are asigurări medicale egale cu copiii mei naturali. Ea este copilul meu şi toţi sunt asiguraţi la fel”.

Fetiţa a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, după ce copila a fost înfiată de o familie din America. Momentul în care mascaţii au intrat în casă şi au luat fetiţa a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii şi strigă „mami, nu vreau să plec!". Şi vecinii au fost revoltaţi de această situaţie.

Imediat după ce fetiţa a fost luată din casă a apărut un val de nemulţumiri, oamenii fiind supăraţi de faptul că fetiţa a fost luată împotriva voinţei ei.
 

Asistenta maternală, despre refuzul de a o adopta: M-a obligat să semnez, că dacă nu îmi ia fata
 

Asistenta maternală care a avut grijă de fetiţa luată din casă de mascaţi, la Baia de Aramă, susţinea că nu a refuzat adopţia copilei şi a fost obligată să semneze o declaraţie gata scrisă. Soţul acesteia declară, la rândul său, că a formulat plângeri la DIICOT împotriva DGASPC Mehedinţi.

Autoritatea pentru Protecţia Drepturilor Copilului a precizat că persoana de la care a fost preluată fetiţa din Mehedinţi nu mai avea calitatea de asistent maternal, fiindu-i retras atestatul, astfel că fata era reţinută ilegal.

Adopţia pentru fetiţă a fost deschisă încă din 2013. Pe toată perioada de valabilitate a adaptabilităţii copilului, au fost făcute demersuri pentru identificarea în plan intern a unei familii/persoane adoptatoare, însă nu s-a reuşit finalizarea unei adopţii cu o familie/persoană cu reşedinţa obişnuită în România, arăta sursa citată. În cadrul procedurii de adopţie , au fost selectate 120 de familii atestate din România, dintre acestea o singură persoană a dorit să participe la o primă vizită a fetiţei, dar care a refuzat ulterior continuarea demersului.

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a cerut corpurilor de control ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie şi Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială să fie luni dimineaţă la prima oră în Dolj şi Mehedinţi, pentru controale în cazul fetiţei luate de acasă.

„Am cerut corpurilor de control ale ANPDCA şi ANPIS să fie luni dimineaţă la prima oră în Dolj şi Mehedinţi, pentru a întocmi un raport amănunţit al situaţiei. În urma acestei analize, vom lua, ferm, toate măsurile care se impun”, a scris premierul Viorica Dăncilă pe Facebook.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Cazul fetiței din Mehedinți. Ce acuzații fac cei care au crescut-o
Cazul fetiței din Mehedinți. Ce acuzații fac cei care au crescut-o
FULLSCREEN
Cazul fetiţei din Mehedinţi. Dezvăluirea tatălui adoptiv și acuzația asistentei maternale
  • /

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO
Laura Codruta Kovesi
Financial Times: Franța o va susține pe Kovesi pentru funcția de procuror-șef european
În loc să evite pagubele, ar fi provocat un masacru. Zeci de cuiburi de prigorii, astupate
Cazul incredibil al Centurii Capitalei. De ce pe 2 benzi se parchează în loc să se circule
Vedetă pe Instagram, dată în judecată de o companie aeriană pentru o poză
Decizia în cazul preotului care ar fi convins o minoră să se filmeze în ipostaze indecente
Bărbat din Bistrița-Năsăud, electrocutat în timp ce manevra un aparat de spălat
frauda, sistem informatic
Percheziții, după ce ProTV a semnalat existența unui grup care a înșelat zeci de primari
Un preot ar fi convins o minoră să se filmeze goală, apoi a distribuit imaginile online
Urșii intră noapte de noapte în casele mureșenilor și fac prăpăd. Mulți s-au mutat la oraș
20 de turiști s-au prăbușit cu tot cu scara pensiunii. Ce făceau în momentul incidentului
Bărbat jefuit de un prieten, în plină stradă, după ce a aflat ce avere avea în buzunar
Opt oameni au căzut de la 3 metri, după ce scara unei pensiuni din Brașov s-a rupt