Caz revoltător în Brașov. Familia unui bărbat infectat cu Covid-19 a aflat după trei zile că acesta a murit la spital

24-12-2020 09:34


Cu spitale pline și medici epuizați, apar și situații revoltătoare. Un exemplu vine de această dată de la Brașov.

Rudele unui pacient cu COVID-19 au aflat că bărbatul a murit abia după trei zile. În condițiile în care știau că starea lui de sănătate se îmbunătățise.

Culmea este că, până să descopere că omul s-a stins, familia a fost trimisă la trei spitale.

Acest bărbat din Brașov și-a pierdut mama, răpusă de COVID-19, acum o săptămână. Îl alina însă gândul că măcar tatăl lui va căștiga lupta cu boala. Aflase vineri de la o asistentă că omul, internat în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean, se simte mai bine. Dar sâmbăta și duminică nu le-a mai răspuns nimeni la telefon.

Oana Bucur, nora celui decedat: „Merge soțul meu luni dimineața, ca să îi ducă telefonul, că ni s-a spus că poate să vorbească și nu era acolo."

Un medic le-ar fi spus celor doi soți că pacientul ar fi fost transferat la spitalul din cartierul Tractorul. Dar nu l-au găsit. Și au fost trimiși către o a treia unitate sanitară. Însă nici urmă de bolnav. Într-un final, o asistentă s-a oferit să îi ajute și a aflat că persoana căutată era la morgă.

Paul Bucur, fiul celui decedat: „Trei zile să nu te sune nimeni și să ajung să îmi caut tatăl prin spitale, să dau telefoane și să nu știe nimeni unde e."

Potrivit regulilor, rudele trebuie să fie anunțate în caz de deces.

Marius Leonte - PR Spitalul Județean de Urgență Brașov: „Conform protocoalelor, în foaia de observație trebuie să apară mereu un număr de telefon, prin care personalul medical, medicul de gardă, medicul curant să ia legătură cu familia. Am demarat o anchetă internă să vedem dacă s-au respectat sau nu procedurile."

Familia bărbatului care a murit susține însă că a lăsat de nenumărate ori un număr de telefon.


VIDEO PROTVPLUS.RO