Cât costă o masă la restaurant în Poiana Brașov. Distracția este scumpă pentru românii care au plecat la munte de 1 Decembrie
A fost un 1 Decembrie călduros în acest an, iar mulți au plecat la munte să se distreze.
Pe părtie, la târg sau la restaurant, cu toții s-au bucurat de un weekend plin de multă savoare. Evident, vinul fiert și fasolea cu ciolan nu au lipsit de pe mese.
Turiștii au venit la un restaurant din Poiana Brașov, care a pregătit pentru petrecăreți o masă plină cu preparate tradiționale, în aer liber.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Adrian Kovacs, bucătar: „Avem iahnie de fasole cu cârnați, cu ciolan. Am făcut o ciorbă de cocoș la ceaun, o taconă de miel, un berbecuț la ceaun. O masă normală este între 100 și 150 de lei pentru un turist, dar mănânci bine. Un ciolan cu fasole are cam un kilogram și ceva”.
Turist: „Neapărat trebuie să mâncăm și niște fasole, șorici, nu știu. Avem de toate, murături”.
Turist: „Am venit special pentru 1 Decembrie să sărbătorim. Am gustat berbecuț la ceaun, carne la garniță, cărniță de porc la garniță”.
Ca să-și pună sângele în mișcare, oamenii au încins o horă alături de Junii din Brașov.
Alți turiști s-au înghesuit să viziteze târgul de Crăciun din centrul vechi al Brașovului. Câțiva tineri au venit tocmai din Timișoara, de la peste 400 de kilometri, să petreacă vacanța în orașul de la poalele Tâmpei. Au ales să călătorească cu trenul pentru a evita aglomerația de pe șosele.
Iencsi Fănică, turist: „Bem vin, ne distrăm, încercăm să petrecem cât mai multe momente frumoase împreună”.
La căsuțele cu preparate și dulciuri s-a stat la coadă.
Bărbat: „Am vrut să luăm și noi un kurtos și am stat un pic la coadă".
Femeie: „Este tradiționala unsoare cu soia, piper și ceapă roșie. Este foarte bună".
Distracția de pe pârtii continuă
50 de producători, meșteșugari și comercianți îi așteaptă pe turiști să testeze și să descopere produsele zonei. Castanele coapte, cârnații, jumările, caltaboșii și plăcintele brașovene i-au încântat pe oameni. Târgul de Crăciun din Brașov s-a deschis de Sfântul Andrei și se va încheia în 7 ianuarie.
Sinaia părea cotropită de turiști la orele prânzului. Vremea călduroasă i-a scos pe oameni la plimbare și, cum zăpada a lipsit din peisaj, toată lumea a preferat aleile din stațiune.
Câțiva turiști au stat răbdători la coadă pentru o porție de sarmale și un pahar cu vin fiert sau un ceai cald.
Chiar dacă zăpada s-a cam topit, la Azuga tot a rămas ceva de-o bulgăreală și câteva ture cu sania.
Turist: „E splendid entru prima dată la zăpadă anul ăsta. E grozav. 1 Decembrie atât de călduros a fost mai rar”.
Cheltuiala a fost pe măsura distracției. Pentru 30 de minute de snowtubing plătiți 40 de lei. O oră cu ATV-ul costă 200 de lei. Câțiva turiști din Ploiești spun că mâncarea și-o prepară singuri, în vila închiriată.
Părtia de schi a fost plină, iar distracția va continua și zilele următoare.